DLF verwerft meerderheidsbelang in ESTERO Seed Company in Uruguay

DLF, wereldleider in voeder- en recreatiegrassen heeft een meerderheidsbelang verworven in ESTERO S.A. gevestigd in Montevideo, Uruguay. De overname is een strategische stap om de activiteiten van de DLF Groep in Zuid-Amerika te versterken.

DLF’s investering in ESTERO bevestigt het strategische doel van de Groep om een sterk business platform in Zuid-Amerika te ontwikkelen. DLF heeft 60% van de aandelen in ESTERO S.A. verworven. Carlos Rocha en Jorge Gari, directeuren en oprichters van ESTERO, blijven eigenaar van de resterende 40%. Het bedrijf zal opereren onder de naam DLF ESTERO.


"Deze investering, onze eerste in Zuid-Amerika van deze omvang, is van groot belang voor onze strategische ambities voor Zuid-Amerika", zegt CEO van DLF, Truels Damsgaard.


"We kennen ESTERO al meer dan 10 jaar als een goed geleid en zeer gewaardeerd zaaizaadbedrijf. Onze investering in ESTERO creëert een platform voor verdere ontwikkeling van onze zaaizaadactiviteiten in Uruguay en overig Zuid-Amerika. ESTERO biedt een uitstekende gelegenheid om onze voortdurende investeringen in research en veredeling nog verder te benutten. Onze rassen, die zijn ontwikkeld op basis van onze wereldwijde researchactiviteiten, zijn goed aangepast en presteren goed in vele delen van Zuid-Amerika.


De overname van ESTERO en de integratie in DLF ESTERO van de huidige wholesale-activiteiten gevestigd in Argentinië, ontsluit een aanzienlijk potentieel voor rund- en melkveehouders en tevens voor de gebruikers van professionele recreatiegrassen in Zuid-Amerika ", zegt Truels Damsgaard.


Carlos Rocha, Managing Director van ESTERO, kijkt ernaar uit om deel uit te maken van de DLF Group. "We kenden DLF al vóór de vorming van ESTERO en hebben al jaren een goede zakelijke relatie. Zuid-Amerika biedt interessante mogelijkheden voor DLF, als een sterk, innovatief en wetenschappelijk georiënteerd zaadbedrijf. Wij verheugen ons erop onze activiteiten in voeder- en recreatiegewassen in heel Zuid-Amerika verder te ontwikkelen met DLF ESTERO, " zegt Carlos Rocha.


Het DLF ESTERO management team bestaat uit Managing Director Carlos Rocha en Technical Director Jorge Gari samen met Export Director Maximino Santiago Borsi, die binnen DLF ESTERO verantwoordelijk blijft voor de wholesale-activiteiten van de DLF Groep in Zuid-Amerika.
DLF Executive Board Member, Gert van Straalen, die leiding geeft aan de Strategic Business Unit Zuidelijk Halfrond, is voorzitter van de Raad van Bestuur van DLF Estero. Gert van Straalen heeft samen met Lars Johansen, Director Strategy & Business Development, het overnameproces geleid.


Estero is een particulier zaadbedrijf, opgericht in 2002 en gevestigd in Montevideo, Uruguay. Estero heeft ongeveer 25 medewerkers en is het derde grootste bedrijf of het gebied van voeder- en recreatiegrassen in Uruguay. Estero produceert, distribueert, verkoopt en vermarkt een eersteklas assortiment gematigd klimaat en tropische voedergrassen en peulvruchten, sorghum, zonnebloemen, soja, maïs en recreatiegrassen. Bovendien exporteert Estero naar landen in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Estero werkt samen met een aantal veredelaars, inclusief de staatsveredelingsinstituten in Uruguay en Argentinië.

DLF is de wereldwijde marktleider in de graszaadindustrie met 800 medewerkers in 13 landen. Het bedrijf heeft een wereldwijd veredelingsnetwerk, alsmede productie en verkoop van klaver- en graszaad naar meer dan 80 landen wereldwijd. DLF is eigendom van 3.500 Deense boeren. De DLF groep heeft een omzet van 515 miljoen US$.