e
Published
14 .jul.2017

EK2017 vrouwen op strak, sterk natuurgras

Met de kwalitatief hoogwaardige velden van de Champions League in Cardiff en de Confederations Cup in Rusland nog op ons netvlies, gaan we aansluitend verder met het EK Vrouwen voetbal in Nederland.

De 16 nationale voetbalteams spelen alle wedstrijden op natuurlijk gras. Het doorzaaien van de velden is een belangrijk onderdeel van het voorbereidingswerk om een dichte, groene mat te creëren, die tegen een stootje kan en zeer betredingstolerant is. Het veld moet uniform en vlak zijn om het technische en fysieke spel van de spelers te kunnen ondersteunen. Daarnaast moet de grasmat er op televisie natuurlijk ogen strelend uitzien.

Het is dus geen verrassing dat DLF-recreatiegrasrassen goed vertegenwoordigd zijn bij doorzaai oplossingen in de meeste stadions en trainingsvelden in Nederland. Engels raaigras van het hoogste niveau en het exclusieve 4turf® ras van DLF zijn belangrijke componenten geweest bij het voorbereiden van de Nederlandse velden. Wij wensen de deelnemende teams veel geluk en plezier de komende tijd - en wensen de betrokken fieldmanagers veel succes tijdens het komende EK.

Tussen 16 juli en 6 augustus spelen 16 Europese nationale teams 31 wedstrijden in zeven Nederlandse stadions. De wedstrijden worden gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.