Luzerne voegt waarde toe aan uw boerderij

Bedrijven met een hoge vraag naar eiwitrijke voeding kunnen meer zelfvoorzienend worden door luzerne te verbouwen.

Het zaaien van een veld luzerne helpt om de kosten van externe eiwitbronnen en de afhankelijkheid van fluctuerende prijzen op de wereldmarkt te verminderen, wat leidt tot een verbeterde economie. Een veld luzerne zal meer dan 3.000 kg eiwit / ha genereren vanwege het hoge gehalte aan eiwitten (18-20%), in vergelijking met voedergrassen (14%), maïs (9%) of soja (1.200 kg eiwit / ha) .

Naast het hoge eiwitgehalte en een betere zelfvoorziening, is luzerne ook uitstekend te gebruiken samen met grassen en een uitstekende aanvulling op maïs in het veevoer. Tenslotte is het gewas gemakkelijk te verbouwen en bespaart het kosten op meststoffen, vanwege zijn stikstof leverend vermogen aan de bodem


Nieuwe DLF luzerne portfolio

Het nieuwe verdelingsprogramma bevat commerciële aanbevolen rassen voor zowel voedergewassen als drogen op de officiële GEVES lijst in Frankrijk. De rassen bieden topopbrengst, hoog eiwit, goede stabiliteit en verbeterde ziekten- en ziektetolerantie. DLF biedt met het ras Ludelis gespecialiseerde luzerne met een goede opbrengst en een vestiging op niet optimale bodemomstandigheden, waardoor de groei van luzerne op gronden waar het meestal niet thuishoort.


Hieronder de geregistreerde rassen die leverbaar in de Benelux zijn:

  • SALSA, een combinatie van een top rendement met nematode resistentie
  • LUDELIS, is een specialist voor sub-optimale bodemgesteldheid