Luzerne

Eiwitrijk stikstofbindend gewas

Luzerne komt veel voor in gebieden met een gematigd klimaat en kan goed tegen warmte. Het gewas vormt diepe wortels, waardoor luzerne goed groeit op erg droge gronden. Het is een erg productief vlinderbloemig gewas met een hoge voedingswaarde. In het voorjaar heeft Luzerne een vroege groei en een snel herstellend vermogen na een maaisnede. Luzerne kan gebruikt worden als hooi en is goed te mengen met grassen om daarna in te kuilen. Het is daardoor goed te gebruiken in ruwvoer, wanneer meer eiwit gewenst is.  Ook is luzerne, vanwege zijn diepe wortels en stikstofbindend vermogen, goed geschikt als groenbemester.

Voordelen van Luzerne:

  • Hoog eiwitgehalte: Eigen productie eiwitrijk ruwvoer,  minder aankoop van derden nodig (minder kosten).
  • Erg goede standvastigheid: Makkelijk te onderhouden (3-5 jaar).
  • Stikstofbindend gewas: Bindt stikstof uit de lucht via uitgebreid wortelstelsel. Zo kan tot wel 250 kg/ha. stikstof worden opgeslagen in de wortels.
  • Verbeterde voedingsstructuur: Ook goed geschikt voor paarden.
  • Droogtetolerant: Diepe wortels zorgen voor extra voeding in droge periodes.
  • Past goed in bouwplan: Luzerne zorgt voor extra stikstoflevering en verbetert de bodemstructuur.

 

Twee nieuwe toprassen!

DLF komt nu met 2 kwalitatief hoogwaardige rassen op de markt.

SALSA

Stabiele prestaties

Het ras Salsa wordt aanbevolen op de Franse lijst voor zowel voedergewassen als voor drogerijen. De moeilijkheid om op deze lijst te komen geeft al aan hoe kwalitatief hoogwaardig dit ras is. Het ras heeft stabiele prestaties, sterke resistentie tegen legering, een hoog eiwitgehalte en een zeer hoge nematoden resistentie.

LUDELIS

Luzerne voor bodems met lagere pH

Ludelis is erg winterhard, heeft een snelle en dichte vestiging met hoge opbrengsten. Ook staat het ras op de Franse lijst voor drogerijen. Daarnaast vestigt LUDELIS zich gemakkelijk, zelfs op bodems met een lagere pH.