Goede zaden voor een goede oogst
Veehouders zijn afhankelijk van gras. Het is hun belangrijkste grondstof. Wanneer het basiszaad van slechte kwaliteit is, is het gras van slechte kwaliteit. Een groep Deense zaadboeren een coöperatie opgezet om het geïmporteerde graszaad van slechte kwaliteit te vervangen met hun eigen Deense zaden van goede kwaliteit. Zoals alle boeren, wilden zij zelfvoorzienend zijn. Meer dan een eeuw later bepaalt het gedachtegoed van onze oprichters, “goede zaden garanderen een goede oogst”, nog steeds de manier waarop we denken bij DLF.
De perfecte bodem en het perfecte klimaat voor graszaden
Denemarken is een paradijs voor zadentelers. Zoals onze DLF AmbA-coöperatie al snel ontdekte, zijn de Deense bodem en klimaat ideaal voor het groeien van graszaden – en de Deense consumenten hadden een grote behoefte aan Deense zaden van goede kwaliteit. Door samen te werken met de Deense consumentencoöperatie, FDB, verspreiden wij onze zaden naar elk dorp en elke stad in het land. Tegelijkertijd investeerden we ook in het vergroten van onze kennis over zadenvermeerdering, zaadverwerking, opslag en beheer. Tijdens onze 50-jarig bestaan hadden wij onze zaadproductie vertwaalfvoudigd.
Onderzoek, productie en verkoop geïntegreerd binnen één bedrijf
In 1988 namen wij het Deense graszaden bedrijf Dansk Frøhandel Trifolium Silo og SN-Frø over. Ons nieuwe bedrijf, DLF-TRIFOLIUM A/S, had het formaat en de omvang om de Deense graszaadtelers precies datgene te bieden wat zij nodig hadden. In de jaren die volgden, hebben wij onze positie verstevigd door het verwerven van meer lokale zaadbedrijven en het Deense Plantenveredeling, één van de grootste klaver- en graszaadonderzoekscentra ter wereld en de drijvende kracht achter plantenveredeling in Denemarken. Door alle aspecten van de keten – onderzoek, productie, en verkoop - samen te trekken, hebben wij een Deens zadenbedrijf gecreëerd dat doeltreffend kan concurreren op de internationale markt.
Goede kwaliteit Deense zaden voor Europese markten
In een hongerige en sportfanatieke wereld, wil iedereen betere zaden voor voeder- en recreatiegras. Om de Europese grasgebruikers het beste te geven van de Deense graszaden, zijn wij begonnen aan een serie van samenwerkingen en aankopen die ons op nieuwe markten brachten in Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. We hebben zelfs een kantoor opgezet in China.
Versteviging in Europa en internationale uitbreiding
Wij geloven dat alle Europese grasgebruikers topkwaliteit zaden zouden moeten kunnen zaaien. Wij hebben twee Nederlandse bedrijven aangetrokken: Cebeco Seeds Groep en Advanta (samengevoegd tot Innoseeds) om over nieuwe productiefaciliteiten en nieuwe distributiekanalen binnen de EU te kunnen beschikken. Tegelijkertijd werd onze positie in Noord-Amerika flink versterkt.
One Company met wereldwijde invloed
Na zoveel overnames was het een uitdaging om alle bedrijven te stroomlijnen en efficiëntie te behalen binnen de gehele keten. Daarom hebben we ons als doel gesteld om te werken als één bedrijf, One Company, onder de DLF-TRIFOLIUM A/S. Gaandeweg hebben wij alles verbeterd, van onderzoek, zaadproductie, distributie tot verkoop, sales en marketing. Wij hebben ook onze positie verstevigd in Oost- en Centraal-Europa, China en Nieuw-Zeeland.
Kwaliteitszaden voor een goede wereldwijde oogst
In 2013 zijn we toegetreden tot de Noord-Amerikaanse markt door middel van de overname van Pickseed, een Canadees zadenbedrijf. Dit gaf ons toegang tot r&d-faciliteiten, productie- en distributiekanalen in Canada en bracht ons kans op de Amerikaanse markt. Datzelfde jaar ontvingen wij een zeldzame onderscheiding. Wij werden benoemd als één van de dertig Deense bedrijven in het Deense Export Canon voor onze uitzonderlijke bijdrage aan de nationale export.