GrassLopata

Vital Complex

Het complexe mengsel voor een verbeterde biodiversiteit.

Het complexe mengsel voor een verbeterde biodiversiteit.

Afhankelijk van het doel van de groenbemester kiest u voor een specifiek mengsel. Het nieuwe mengsel Vital Complex van DLF stimuleert het bodemleven, doorbreekt verdichte lagen en stimuleert de diversiteit aan insecten.

Voordelen:

Lupine, Alexandrijnse klaver en zomerwikke. Dit zijn vlinderbloemigen die luchtstikstof kunnen binden. Deze gewassen bloeien rijk en zorgen voor het stimuleren van insecten en bijen.

Gingellikruid, bladraap, Japanse haver en lupine zijn diepe wortelaars. Zij kunnen verdichting in de bodem doorbreken met hun wortels die wel tot 1 meter diep groeien.

Japanse haver als onderdeel van het mengsel speelt mogelijk een rol bij het onderdrukken van de Pratylenchus aaltjes, maar zorgt ook voor een goede bodemstructuur. Het komt snel op waardoor er geen herbiciden toegepast hoeven te worden. Praktijkervaringen zijn  in 2016 opgedaan bij enkele van de leden van het netwerk en de uitkomsten zijn positief.

Gingellikruid verbetert de kruimelstructuur en bevordert goede bodemschimmels. Gingellikruid komt zelfs in droge perioden snel op en groeit bij warm weer snel waardoor onkruid onderdrukt wordt.

Facelia en boekweit zijn echte bijenplanten en zorgen voor extra biodiversiteit boven de grond.

Rating

Schaalverdeling, waarbij links = goed, en rechts = uitstekend.

Effectieve org. stof (schaal=800-1700)
Beginontwikkeling (schaal=1-9)
  • Divers mengsel
  • Verhoogde biodiversiteit

Samenstelling:

Gingellikruid 10%
Japanse haver 15%
Lupine 16%
Alexandrijnse klaver 20%
Zomerwikke 25%
Boekweit 5%
Bladraap 1%
Gele mosterd 3%
Facelia 5%

Teeltadviezen:

  • Zaaitijdstip: april – september
  • Zaaiadvies: 40 kg/ha