e
Published
8 .nov.2019

Bert Vergeer wint Topkuilcompetitie 2019

Bert Vergeer uit Bodegraven is de winnaar van de Topkuilcompetitie 2019. Dit maakte de jury donderdag bekend tijdens het afsluitende Topkuilevenement in Oosterwolde (GD).

Vergeer werd 16 oktober bezocht door de jury van Topkuil. Ook Jeroen Bleijenburg uit Kamperveen (OV) en Ricard de Bie (UT) kregen een bezoek.

De jury was onder de indruk van de kuil en het management achter de kuil bij Vergeer. Daarbij wordt gestreefd naar een optimale kuil voor een rantsoen zonder snijmaïs. Daarnaast past het verhaal van Vergeer helemaal in het plaatje van de hedendaagse wensen van overheid en zuivelindustrie; veel eiwit van eigen land, kringloopdenken, natuurbeheer, en alle bedrijfsfacetten optimaal op elkaar afgestemd.

Richard de Bie en Jeroen Bleijenburg werden respectievelijk tweede en derde. Daarmee merkte de jury op dat de verschillen erg klein waren en dat de drie finalisten goed aan elkaar gewaagd zijn.

Studieclubcompetitie

De studieclubcompetitie werd dit jaar gewonnen door studieclub DMS Het Groene Hart, een fanatieke studieclub uit het westen van het land, die al eerder de eerste prijs haalden bij de studieclubcompetitie.

Kennis delen

Topkuil is een jaarlijks terugkerend platform, waarbij middels een competitie-element gezocht wordt naar de maker van de beste voorjaarkuil. Daarnaast is Topkuil vooral bedoeld om kennis te delen rondom het gras- en inkuilmanagement. Topkuil wordt georganiseerd door Melkvee samen met haar Topkuilpartners Countus, Eurofins Agro, Van Iperen, OCI Agro, Reesink Agri, en de graszaadbedrijven DSV, Limagrain en DLF.