e
Published
25 .apr.2019

Voor sterk gras is een hard werkend grasmengsel nodig

Als u een betredingstolerante grasmat wilt, moet u het grasmengsel als geheel bekijken. De juiste mix geeft u niet alleen een garantie voor een sterke mat, maar zorgt ook dat er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden.

Alle grassoorten hebben hun eigen specifieke kenmerken en sterke punten. Een enkele grassoort kan dus zelden een totaaloplossing zijn. Door verschillende grassoorten in een mengsel te combineren kunnen grassen elkaar aanvullen, waardoor ze samen een sterk geheel vormen en er geen zwakke punten meer zijn.

Het "geheim" ligt hem in de combinatie van de verschillende soorten in grasmengsels. 

Het combineren van soorten in een mengsel zorgt voor synergie en een robuustheid die nodig is om tegen verschillende weersomstandigheden te kunnen.

Daarom kan één enkel kenmerk, zoals een stoloon niet als een oplossing in professioneel grasbeheer worden gezien.

 

(Een stoloon is een uitloper die horizontaal over de grond groeit, wortelt bij de voet en nieuwe planten produceert bij de spruit.) Stolonen zijn niet te vergelijken met Rizomen, rizomen zijn namelijk stengels die onder de grond groeien.

Een dichte betredingstolerante  grasmat is de sleutel tot een succesvol sportveld. Geen van de  beoordeelde eigenschappen die op de officiële rassenlijsten staan, hebben iets te maken met stolonen. Eigenlijk worden de topposities in de officiële rassenlijsten gedomineerd door de

Grassen die zorgen voor een dichte grasmat. Een mengsel dat kenmerken van meerdere grassoorten combineert, biedt nog altijd de beste oplossing.  

 

De weg naar slijtagetolerantie

  1. Breng uw behoefte en middelen in kaart
  2. Maak een zorgvuldige keuze in het juiste graszaadmengsel dat voor het specifieke doel is samengesteld
  3. Met het juiste grasmanagement kunt u nu genieten van een grasmat die voldoet aan uw verwachtingen

 

Bekijk hier onze mengsels voor het professionele segment