Bereid je voor op droogte en behoud een gezonde grasmat met ProNitro

Onze ProNitro®-zaadcoating bereidt nieuwe en doorgezaaide velden voor op een voorjaar en zomer met weinig regenval. ProNitro® produceert meer grasplanten met langere wortels, die tegelijkertijd minder water nodig hebben voor hun vestiging. De kiemplantjes groeien uit tot robuuste planten die de zode helpen te overleven tijdens de eerstvolgende droogte.

ProNitro® helpt zaden en de grasmat om droogte te overleven

De juiste zaden moeten onderdeel zijn van de strategie om de impact van droogte op golfbanen en voetbalvelden te verminderen.

Droogterisico’s gaan niet meer weg

Voor een groot deel van het jaar zullen er droogterisico’s blijven bestaan. Je weet welke schade droogte kan aanrichten aan de zode, daarom is het belangrijk om goed na te denken over de keuze van je graszaadmengsel. Het juiste graszaad helpt je namelijk om een groene en gezonde mat te behouden tijdens een voorjaar of zomer met weinig regenval.

Groei 34% meer planten, die allemaal beter bestand zijn tegen droogte.

Zelfs voor graszaden van de allerhoogste kwaliteit is het een uitdaging om te vestigen tijdens droogte. Een coating van ProNitro® kan hier een doorslaggevend verschil in maken. Met ProNitro® gecoate graszaden zijn zwaarder en beschikken over een wetting agent. Het extra gewicht van het zaadje zorgt voor een beter contact met de bodem, terwijl de wetting agent de opname van vocht verbetert. Samen geven zij het zaad een veel grotere kans om te kiemen en te overleven.
Tijdens de vestigingsfase, zorgt de meststof in ProNitro® ervoor dat kiemende zaden en kiemplantjes exact de juiste hoeveelheid stikstof krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. ProNitro® geeft in twee stadia stikstof vrij: door middel van snelle en langzame afgifte. De snelle afgifte komt ten goede aan het kiemende zaad; de langzame afgifte komt ten goede aan het kiemplantje. Het resultaat is tot 34% meer planten en een toename in wortellengte tot 30%. Meer en beter gewortelde grasplantjes verbeteren de bodemstructuur, en vormen de basis voor een gelijkmatig groene zode die bestand is tegen droogte.

Gebruik tot 15% minder water tijdens de vestiging

Water en meststoffen zijn dure hulpbronnen. Daarnaast kan tijdens droogte een beregeningsverbod ingesteld worden. ProNitro® maakt erg efficiënt gebruik van water en meststoffen. De hydroactieve watermanagement technologie maakt optimaal gebruik van het vocht rondom het kiemende zaadje. Het verbreekt de spanning van het wateroppervlak en zorgt ervoor dat de verdeling van het vocht meer efficiënt en gelijkmatig is. Tijdens de vestigingsfase zal een kiemplantje met ProNitro® tot 15% minder water verbruiken. Als leverancier van stikstof is ProNitro® vier keer zo effectief als een normale stikstofgift. Dit komt omdat de stikstof direct op het zaad is aangebracht en daardoor alleen het zaadje en kiemplantje voedt. De gerichte toepassing van ProNitro® zorgt ervoor dat uitspoeling van stikstof vermindert met 50%.