Bereid je voor op droogte en bescherm je ruwvoerproductie met ProNitro

Onze ProNitro® zaadcoating bereidt nieuwe en doorgezaaide graslanden voor op een voorjaar en zomer met weinig regenval. ProNitro® zaden produceren meer planten met langere wortels, die bovendien minder water nodig hebben tijdens hun vestiging. De zaden groeien uit tot robuuste planten die helpen de ruwvoerproductie op peil te houden tijdens periodes van droogte.

ProNitro® helpt zaden en grasland om droogte te overleven

De juiste graszaden moeten onderdeel zijn van de strategie om de impact van droogte te verminderen op graslanden voor maaien en beweiden.

Droogterisico’s gaan niet meer weg

Voor een groot deel van het jaar zullen er droogterisico’s blijven bestaan. Het is al langer bekend wat de gevolgen van droogte zijn voor het grasland, en hoe je moet zorgen voor grasland dat te kampen heeft met droogte. Er is dus geen reden om onvoorbereid te zijn. Maar wat kan er nog meer gedaan worden? Kies de juiste graszaden die kunnen helpen om de grasopbrengst op peil te houden tijdens een voorjaar en zomer met weinig neerslag!

Groei 34% meer grasplanten, die allemaal beter bestand zijn tegen droogte

Zelfs voor graszaden van de allerhoogste kwaliteit is het een uitdaging om te vestigen tijdens droogte. Een coating van ProNitro® kan hier een doorslaggevend verschil in maken. Met ProNitro® gecoate graszaden zijn zwaarder en beschikken over een uitvloeier. Het extra gewicht van het zaadje zorgt voor een beter contact met de bodem, terwijl de uitvloeier de opname van vocht verbetert. Samen geven zij het zaad een veel grotere kans om te kiemen en te overleven.
Tijdens de vestigingsfase, zorgt de meststof in ProNitro® ervoor dat kiemende zaden en kiemplantjes exact de juiste hoeveel stikstof krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. ProNitro® geeft in twee stadia stikstof vrij: door middel van snelle en langzame afgifte. De snelle afgifte komt ten goede van het kiemende zaad; de langzame afgifte komt ten goede van het kiemplantje. Het resultaat is tot 34% meer planten en een toename in wortellengte tot 30%. Meer en beter gewortelde grasplantjes verbeteren de bodemstructuur, en vormen de basis van een gelijkmatig groen grasland dat bestand is tegen droogte.

Grasplanten met lange wortels zijn beter bestand tegen droogte | DLFGebruik tot 15% minder water tijdens de vestiging

Water en meststoffen zijn duur. Daarnaast kan in tijden van droogte een beregeningsverbod gelden. ProNitro® maakt erg efficiënt gebruik van water en meststoffen. De hydroactieve watermanagement technologie maakt optimaal gebruik het vocht rondom het kiemende zaadje. Het verbreekt de spanning van het wateroppervlak en zorgt ervoor dat de verdeling van het vocht meer efficiënt en gelijktmatig is. Tijdens de vestigingsfase zal een kiemplantje met ProNitro® tot 15% minder water verbruiken. Als leverancier van stikstof is ProNitro® vier keer zo effectief als een normale stikstofgift. Dit komt omdat de stikstof direct op het zaad is aangebracht en daardoor alleen het zaadje en kiemplantje voedt. De gerichte toepassing van ProNitro® zorgt ervoor dat uitspoeling van stikstof vermindert met 50%.

Een nieuw gezaaid grasland dat klaar is voor de eerstvolgende droogte

Als de volgende droogte komt in een jaar waarin je een nieuw grasland inzaait, of een beschadigd grasland doorzaait, dan ben jij hierop voorbereid met ProNitro®. Met ProNitro® gecoate zaden produceren meer planten met een uitgebreidere wortelarchitectuur die minder irrigatie nodig hebben. De grasplanten worden groter en meer robuust; hierdoor zijn ze veel beter bestand tegen langdurige droogte, en dragen ze bij aan een stabiele ruwvoerproductie. In een wereld met een veranderend klimaat, is graszaad gecoat met ProNitro® onmisbaar.

Meer weten over ProNitro®? Kijk dan hier.
Ga je doorzaaien? Kies dan voor DoorzaaiMax ProNitro.