Champions League finale is de aftrap voor een zomer met voetbal

Wanneer de twee best voetbalclubs in Europa, Real Madrid en Juventus tegen elkaar staan in de Champions League finale, betreden ze een van de beste grasmatten van de wereld. Niks minder dan perfectie is goed genoeg voor de Champions League finale, een wereldwijd bekeken evenement met publiek van meer dan 200 miljoen mensen uit 200 landen.

Gras voor de zwaarste sportieve uitdagingen.
Als je je bedenkt hoe moeilijk het is om één team de finale van de Champions Leage te halen. Stel je dan eens voor hoeveel moeilijker het nog is om het sportveld voor zo een groot en belangrijke wedstrijd in perfecte staat voor te bereiden. Een goede grasmat laten groeien in het Cardiff's Principality Stadium is echter nog wel een echte uitdaging. Het stadion is namelijk maar deels open, waardoor er maar weinig zonlicht door de vierkante opening in het dak op het gras kan schijnen.

Het gras voor het Principality Stadium moest daarom schaduw- en betredingstolerant zijn en een groene dichte mat leveren wat de mensen graag zien op tv. Het is daarom geen verassing dat de DLF sportveld rassen een groot aandeel vormt van het Cardiff’s strak groene veld en daarmee haar bijdrage levert voor een spectaculaire Europese voetbal finale op tv.

Principality Stadium in Cardiff, hier zal de finale van de Campions league plaats vinden op 3 juni 2017. Eerder dit voorjaar werd er in dit stadion de Six Nations Rugby Matches gehouden. Op de foto is de wedstrijd Engeland vs. Wales op 11 februari 2017 te zien.

Top kwaliteit gras voor de warming-up voor het WK in Rusland.
Twee weken nadat het winnende Europese team de Champions League beker vasthoudt, worden de ogen van de wereld al weer gericht naar Rusland en de Confederations Cup. Dit toernooi, welke gehouden wordt in Kazan, Moscow, Sint Petersburg en Sochi tussen 17 juni en 2 juli, is een opwarmertjes voor de WK 2018.

De Confederations Cup is voor zowel de graszodentelers als de speler een test. Het zware landklimaat in Rusland, met erg strenge winters en hete zomers kunnen een flinke uitdaging zijn voor het gras op deze sportvelden. Gelukkig zijn de DLF-rassen erg goed vertegenwoordigd op de Russische GrasGids en onze exclusieve 4turf® rassen helpen bij de voorbereiding van de sportvelden voor de Condederations Cup die plaats vind deze zomer en voor het WK volgend jaar.

Fieldmananger Dmitry Miheev in het Fisht Stadion in Sochi.

DLF genetica op EK vrouwenvoetbal in Nederland
Voor de echte voetbalfans, zal 2017 een jaar zijn om niet te vergeten. De eindeloze voetbaltoernooien eindigden dit seizoen met het UEFA damesvoetbal in Nederland. Tussen 16 juli en 6 augustus, gaan 16 Europese elftallen 31 wedstrijden spelen in zeven Nederlandse stadions.

Deze zomer gaat het vooral over gras en voetbal, gras rassen en genetica van DLF zal daarom ook goed vertegenwoordigd zijn tijdens het EK damesvoetbal in Nederland.
Bij DLF, zijn we net zo gespannen als de spelers en fans zijn over de uitslag van deze drie voetbaltoernooien.

Wij wensen alle teams veel geluk tijdens deze wedstrijden en extra succes aan de fieldmanagers van Cardiff, Rusland en Nederland die ervoor zorgen dat toeschouwer en speler kan genieten van een top kwaliteit grasmat.