e
Published
12 .feb.2016

DLF en Florimond Desprez in nieuw partnerschap

DLF en Florimond Desprez beginnen een nieuw partnerschap als aandeelhouders in Danespo A / S. Florimond Desprez heeft 49% van de aandelen in Danespo van DLG verworven, waardoor het een gelijkwaardig partnerschap met DLF is aangegaan, die ook 49% van de aandelen bezit. De resterende 2% zijn in handen van telers en medewerkers.

Danespo is het toonaangevende bedrijf in Noord-Europa op het gebied van veredeling, productie en verkoop van kwaliteits consumptie- en pootaardappelen. Danespo exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd en is gespecialiseerd in de verkoop aan professionele aardappeltelers. 80% van de pootaardappelen worden verkocht in exportmarkten in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Europa. In Denemarken en Scandinavië, worden de aardappelen op de consumentenmarkt gebracht  onder de sterke merknaam, Danespo Food. Danespo heeft vestigingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk.

In 2014 betrat Florimond Desprez de pootaardappelen industrie met de overname van Germicopa, een toonaangevend Frans aardappelbedrijf gevestigd in Bretagne en een wereldleider in aardappelrassen. Germicopa is sterk bezig met het kweken, de productie en verkoop van aardappelen.

"Het aangaan van dit partnerschap bevestigt dat Florimond Desprez zich tot een belangrijke speler binnen de pootaardappelen industrie wil vormen', zegt president François Desprez. "Door de krachten te bundelen met DLF stelt het ons in staat om de kritische omvang te bereiken die nodig is om te concurreren met toonaangevende spelers in de sector."

"DLF en Florimond Desprez delen dezelfde visie van de zaadindustrie. Samen met de gemeenschappelijke cultuur van ondernemerschap van Danespo en Germicopa, legt dit een stevige basis voor een succesvolle samenwerking. We kijken ernaar uit om dit partnerschap verder uit te breiden om zo de positie van Danespo's in de plantenveredeling, productie, verkoop en marketing verder te versterken. "

"De samenwerking tussen DLF en Florimond Desprez benadrukt de waarde, synergie en kansen in onze aardappelbusiness", aldus Truels Damsgaard, CEO van DLF. "Zowel DLF als Florimond Desprez hebben sterke basis in de zaadmarkt. De twee aardappelbedrijven, Germicopa en Danespo, vullen elkaar goed aan en we kijken uit naar de ontwikkeling van onze samenwerking. "

 

Florimond Desprez is een onafhankelijk familiebedrijf opgericht in het noorden van Frankrijk in 1830. Vandaag de dag heeft het bedrijf een sterke positie als één van de wereldwijde marktleiders in suikerbieten en is één van de toonaangevende Europese veredelaars met sterke veredelingsprogramma's in suiker- en voederbieten, granen en eiwithoudende gewassen, zoals erwten en alfalfa. Rassen veredelt door Florimond Desprez worden geoogst in 65 landen. Florimond Desprez is actief in 16 landen met in totaal 938 medewerkers. Florimond Desprez heeft een omzet van € 230 milj.

DLF is de wereldwijde marktleider in de graszaadindustrie met 800 medewerkers in 13 landen. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van veredeling, alsmede de productie en verkoop van klaver en graszaad naar meer dan 80 landen wereldwijd. Is mede-eigenaar van Danespo sinds 1996 eigendom van 3.500 Deense boeren. De DLF groep heeft een omzet van € 454 milj.