DLF gras op Chinese luchthavens

Als onderdeel van ClearSky™, zijn we verheugd met de ondertekening van de intentieverklaring met onze langdurige partner Beijing Forestry University Forest Science Company Ltd. (BFUS). BFUS importeert zaden, planten en bomen, maar heeft ook een afdeling voor ontwerp en inrichting van openbare en particuliere bouwprojecten, waaronder ook de levering valt aan commerciële en militaire luchthavens.

BFUS is een onafhankelijke commerciële onderneming onder de Universiteit van Peking bosbouw.

DLF heeft al jarenlang een nauwe en goede samenwerking met BFUS en we zijn blij, dat BFUS vertrouwen heeft in het ClearSky project en tijd en middelen zal investeren om ClearSky in China van de grond te krijgen.

De intentieverklaring is op 10 maart ondertekend tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van BFUS in Peking. In april zal BFUS DLF in Denemarken en Nederland bezoeken om deel te nemen aan de verdere introductie en training.

Wildleven en met name vogels vormen een groot risico bij vliegvelden. Tijdens het opstijgen en landen is het risico groot dat er een aanvaring is met een vogel, wat tot grote gevolgen kan leiden. De verscheidenheid en volumes gras bij vliegvelden maken het een aantrekkelijke plek voor vogels om te verblijven.

Om er voor te zorgen dat deze plekken minder interessant worden voor vogels, heeft DLF een speciaal grasmengsel ontwikkeld, dat grassoorten bevat die hard zijn en rechtop groeien, waardoor het de aantrekingskracht op vogels en klein wild verliest. Dit resulteert in minder wild leven bij en op de startbaan, wat de veiligheid ten goede komt.