DLF, het gras van alle wereld sportevenementen!

Nog 15 dagen tot het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van start gaat. We kijken terug op een decennium van succes voor de recreatiegrassen van DLF. De afgelopen 10 jaar heeft DLF bijna alle internationale wedstrijden verzorgd. Dankzij de R&D van DLF kunnen we bieden waar fieldmanagers, sporters en supporters naar op zoek zijn.

State-of-the-art R&D voor state-of-the-art gras

Om aan de hoge eisen van sporters en fieldmanagers te kunnen voldoen, draaien onze R&D afdelingen op volle toeren om het hoogst mogelijke uit graszaad te halen. Kwalitatief hoogwaardig en mooi gras dat tegen extreme weersomstandigheden kan is voor ons aan de orde van de dag.

Met meer dan 20 kweekstations verspreid over diverse continenten in verschillende klimaten hebben wij de kennis in huis om voor ieder klimaat het beste graszaadmengsel samen te stellen.

Een decennium internationale wedstrijden op grasvelden van DLF

Zuid-Afrika 2010

Nadat het wedstrijdcomité tests had uitgevoerd op diverse graszaden, werd DLF als graszaadleverancier aangesteld. Het grote verschil was dat wij als DLF grassen kunnen leveren die kiemen en groeien bij temperaturen dichtbij 0 °C. Het betreft hier mengsels van Westerworlds raaigras in combinatie met tetraploid Engels raaigras..


Denemarken 2011

Tijdens het Europese Kampioenschap voetbal onder de 21 leverde DLF het graszaad voor de meeste Deense stadions. Deze mengsels zijn zorgvuldig samengesteld vanwege de betredingstolerantie, de snelle opkomst en het snelle herstel bij schade.


Polen en Oekraïne 2012

Tijdens het EK werden DLF graszaadmengsels gebruikt in 5 stadions (Donetsk, Kiev, Lviv, Gdansk, Warschau) en daarnaast ook voor diverse trainingsvelden. Ook hier werd gekozen voor mengsels met 4tur tetraploid Engels raaigras.

Londen 2012

Tijdens de Olympische spelen mocht DLF graszaadmengsels met Engels raaigras en Bermudagras leveren voor de sportstadions en voetbalvelden. De rassen in deze mengsels stonden hoog aangeschreven op de officiële Britse lijst van "Bingley".

Brazilië 2014

Voortbouwend op het succes van de velden van Zuid-Afrika in 2010, werd DLF gekozen als de belangrijkste leverancier van stadions en trainingsvelden voor het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De internationale specialisten kozen de DLF-rassen vanwege hun goede technische prestaties. Om een goed veld te krijgen is het Bermuda gras destijds doorgezaaid met een mengsel van tetraploid en diploid Engels raaigras.


Engeland 2015

DLF bevestigt tijdens het Wereldkampioenschap rugby dat we de werkelijke graszaadexperts zijn. De velden moeten gewapend zijn tegen de extremen die tijdens dit kampioenschap los komen. De meeste fieldmanagers kozen voor Engelse raaigras, vanwege hun extreme betredingstolerantie.


Frankrijk 2016

DLF-graszaad is tijdens het Europese kampioenschap in Frankrijk in de meeste stadions te vinden. De fieldmanagers wilden een sterke grasmat creëren, die het gehele toernooi mee kon. Daarom kozen zij voor rassen van DLF. De beste tetraploid en diploid Engels raaigras rassen (volgens de Sport Index GEVES) werden gebruikt.


Rio 2016

Na het succes van 2014 werd DLF ook in 2016 gekozen om de fieldmanagers te ondersteunen, zodat de velden in topconditie zouden zijn voor de Olympische spelen (voetbal en rugby). Ook hier werd gekozen voor tetraploid Engels raaigras, vanwege de snelle opkomst en hoge betredingstolerantie.

Nederland 2017

De laatste fase van het Europees Kampioenschap (EK) damesvoetbal werd gespeeld in Nederland op gras van DLF. De DLF-rassen die gekozen zijn voor deze stadions en trainingsvelden zijn de tetraploïd Engels raaigrassen oftewel 4turf. Deze toprassen werden gebruikt als basis voor de succesvolle graszoden waar het EK-vrouwenvoetbal op werd gespeeld.


Rusland 2018

In het najaar van 2017 verwelkomde DLF de Russische vertegenwoordigers die verantwoordelijk waren voor de voorbereiding van de stadions en trainingsvelden voor het WK.

Om de beste velden te creëren, kozen de meeste Russische fieldmanagers voor de mengsels van DLF. De DLF-graszaden werden gezaaid in 8 van de 12 Russische stadions. De fieldmanagers kozen voornamelijk voor tetraploid Engels raaigras, vanwege de hoge betredingstolerantie en het snelle herstelproces na speelschade.


Frankrijk 2019, DLF-graszaad in 5 stadions.

Dankzij het werk van onze kwekers beschikken we over grassen die uitstekend weerstand bieden tegen betreding en ziekten en goed om kunnen gaan met de klimatologische omstandigheden van de huidige moderne stadions. De professionaliteit van de fieldmanagers zorgt er voor dat het maximale uit de DLF grassen wordt gehaald..

Het resultaat van al het werk zal te zien zijn op de trainingsvelden en in de stadions tijdens het komend kampioenschap.