e
Published
9 .jun.2017

DLF koopt het suikerbietenprogramma van Syngenta

Syngenta en DLF hebben vrijdag 9 juni 2017 bekendgemaakt dat zij een verkoopovereenkomst hebben gesloten met betrekking tot de overname van Syngenta's wereldwijde suikerbietenzaden door DLF. De transactie is onderworpen aan gebruikelijke goedkeuringsvereisten (met inbegrip van lokale overlegprocedures voor werknemers) die na het einde van het derde kwartaal van 2017 verwacht wordt.


CEO Truels Damgaard DLF en Jan Suter, Hoofd van Suikerbieten Syngenta

 

Jeff Rowe, directeur Global Seeds en Noord-Amerika voor Syngenta, zegt: "Deze overeenkomst met DLF, een sterke en groeiende wereldwijde speler, zal het toonaangevende germplasma programma en het groeipotentieel van Syngenta's suikerbietenzaad wereldwijd verder voortzetten. DLF heeft een sterke reputatie in gespecialiseerde zaden en in de integratie van strategische overnames wat uitstekende vooruitzichten biedt voor de suikerbietenzadenmarkt, waardoor het verder kan groeien op de expertise in het bedienen van industriële suikerproducenten. "

Truels Damsgaard, CEO van DLF, reageert: "Suikerbietenzaad is een natuurlijke uitbreiding van onze zaadactiviteiten en het is een interessant hoogwaardig gewas. We zien significante synergiën binnen onze technologie- en plantveredelingen, waarvan zowel de suikerbietenactiviteit als de fijne zaadbedrijven profiteren. We beschouwen het suikerbietenzaad van Syngenta goed in overeenstemming met de strategische doelstellingen en visie van DLF. "


Over Syngenta

Syngenta is een toonaangevende agrarische onderneming die wereldwijd helpt om de agrarische producten te verbeteren door miljoenen boeren in staat te stellen de beschikbare middelen beter te benutten. Door middel van wereldklasse wetenschap en innovatieve gewasoplossingen werken 28.000 mensen in meer dan 90 landen om de manier waarop gewassen worden verbouwd te veranderen. Syngenta  is vastbesloten om land te redden van degradatie, het verbeteren van de biodiversiteit en de revitalisering van plattelandsgemeenschappen.