e
Published
2 .feb.2018

DLF neemt Argentijnse Gapp Semillas Seed Company over

DLF, wereldmarktleider in graszaad heeft Gapp Semillas S.A. overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Pergamino, Argentinië. De overname is een strategische stap om het aanwezigheid van de DLF groep in Zuid-Amerika te verbeteren.

De investering van DLF in Gapp komt voort uit het strategische doel van de Groep om een ​​sterk bedrijfsplatform in Zuid-Amerika te ontwikkelen. Gapp Semillas is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Pergamino waar onder andere de magazijnfaciliteiten en een proefbedrijf is gevestigd. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer vijf miljoen US dollar.

"Deze investering is een belangrijke stap in onze strategische ambities voor Zuid-Amerika. We hebben in 2016 DLF Estero opgericht in Uruguay, wat op dit moment een groeiende onderneming is. Argentinië is verreweg de grootste markt voor gematigd gras in Zuid-Amerika en met een groeiende economie en een verbeterd politiek klimaat is het nu de juiste tijd om ons ook in Argentinië te vestigen", zegt CEO van DLF, Truels Damsgaard.

"We kennen Gapp al enkele jaren als een zeer gerespecteerd zaadbedrijf. Daarnaast hebben we veel vertrouwen in de agrarische sector van Argentinië. Dit alles doet ons beseffen dat de tijd rijp is om Argentinië toegang te verschaffen tot onze plantengenetica en best presterende rassen.

 

Van links: Carlos Rocha, General Manager bij DLF ​​Estero en Guillermo Thisted, CEO van Gapp en directeur van de ”Argentinian Seed Chamber” bij de ondertekeningsceremonie op 1 februari 2018.

"Gapp biedt een uitstekende mogelijkheid om onze voortdurende investeringen in onderzoek en plantenveredeling nog verder te benutten. Onze rassen, ontwikkeld op basis van onze wereldwijde onderzoeksactiviteiten, zijn goed aangepast aan het Zuid-Amerikaanse klimaat en presteren goed.
De aankoop van Gapp in Argentinië en de integratie van Gapp in onze huidige zaadproductie- en verkoopactiviteiten binnen DLF Estero, vergroot onze markt voor wat betreft de rund- en melkveehouders, alsmede de gebruikers van professioneel recreatiegras in Zuid-Amerika ", zegt Truels Damsgaard.

Guillermo Thisted, CEO van Gapp en president van de ”Argentinian Seed Chamber” (CSBC) ziet goede synergiën en groeimogelijkheden voor Gapp onder leiding van DLF. "Zuid-Amerika biedt geweldige mogelijkheden voor DLF. Daarnaast is Gapp Semillas een uitstekende match in de bedrijfsstrategie van DLF om hun activiteiten in Zuid-Amerika verder uit te breiden."

 

Gapp Semillas is een privaat zaadbedrijf, opgericht in 2007 en gevestigd in Pergamino, Argentinië. Gapp produceert, distribueert, verkoopt en vermarkt voedergrassen en peulvruchten, sorgo en zomergewassen. De binnenlandse verkoop vindt plaats via een netwerk van 75 distributeurs in heel Argentinië. Bovendien exporteert het bedrijf naar Brazilië, Uruguay en andere landen. Gapp is toonaangevend op het gebied van technologie voor zaadbehandelingen.

DLF is de wereldwijd marktleider in de voeder- en recreatiegraszaadindustrie en heeft een belangrijke activiteiten in suikerbietenzaad, pootaardappelen en de productie van groentezaden. DLF heeft meer dan 1200 werknemers in 16 landen. Het bedrijf heeft een wereldwijd veredelingsnetwerk en produceert en verkoopt zaden aan meer dan 80 landen over de hele wereld. Het is eigendom van 3.500 Deense boeren. De DLF-groep heeft een omzet van 590 miljoen US $.