e
Published
7 .okt.2016

DLF neemt Jensen Seeds A/S over

DLF neemt de resterende 50 procent aandelen over, met ingang van het lopende boekjaar 2016/17. In 2012, verwierf DLF 50% van de aandelen in Jensen Zaden A/S. Jensen Zaden A/S zal een bedrijf blijven met een eigen profiel en management.

De overname is de volgende stap in een vastgelegd plan. Henning van Veldhuizen, die het bedrijf de laatste 30 jaar leidt en al 25 jaar CEO is, zal aan het einde van het jaar het dagelijks bestuur van de onderneming verlaten.
"We hebben helft van de aandelen in Jensen Zaden A/S in 2012 verworven en we hebben een fantastische samenwerking in de afgelopen vier jaar gehad. Jensen Seeds is een zeer gerenommeerd, goed beheerd en professioneel bedrijf met een mooie omzetgroei. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Jensen Seeds bij de DLF familie mogen voegen", zegt Truels Damsgaard, CEO van DLF.


Henning van Veldhuizen zal aanblijven als bestuurslid van Jensen Zaden A/S en worden gekoppeld aan DLF als Business Development Advisor, waar hij onder andere de mogelijkheden voor het uitbreiden en internationaliseren van DLF’s  productieplatform voor groentezaden zal onderzoeken.


Per 1 januari 2017 zal Ann Laura Luunbjerg de CEO van Jensen Seeds A/S zijn. Ze is de afgelopen vier jaar Customer Service Manager geweest bij Jensen Seeds A/S. Ze heeft een diepgaande kennis van het bedrijf, de telers en de klanten.
Ann Laura is een agronoom. Voordat ze bij Jensen Seeds A/S gaf ze les zaadproductie en zaadbiologie aan jonge landbouwerstudenten aan de Landbouw Universiteit in Odense. Veel van de boeren die ze destijds les heeft gegeven, telen vandaag de dag zaden voor Jensen Seeds A/S.


Jensen Zaden A/S heeft 24 medewerkers en is wereldwijd koploper als het gaat om het produceren van hybride spinaziezaden, die 80 procent van de productie van het bedrijf te vertegenwoordigen.