e
Published
23 .aug.2018

DLF neemt PGG Wrightson Seeds over

Er is overeenstemming bereikt over de overname van PGG Wrightson Seeds door DLF. De overname moet echter eerst nog wettelijk goedgekeurd worden. PPG Wrightson Seeds is internationaal marktleider in graszaden op het zuidelijk halfrond met activiteiten in Nieuw-Zeeland, Australië, Uruguay, Argentinië en Brazilië.

Voor DLF is de overname van PGG Wrightson Seeds een belangrijke strategische stap. “We zien PGG Wrightson Seeds als leidende speler op de voedergrassenmarkt op het zuidelijk halfrond. Door deze overname kunnen we onze klanten wereldwijd onze producten aanbieden”, aldus DLF-directeur Truels Damsgaard.

PGG Wrightson Chief Executive Ian Glasson: "We zullen zeker profiteren van het feit dat wij deel gaan uitmaken van een wereldwijd gevestigd bedrijf met een divers aanbod aan gewassen”. Ondertussen zal PGG Wrightson Rural Services zijn strategisch partnerschap met Seed and Grain voortzetten en het toonaangevende bedrijf voor landbouwdiensten in Nieuw-Zeeland blijven.

“Het aanbieden van betere zaadoplossingen aan eindgebruikers door onderzoek en het veredelen van planten vormt de kern van de strategie en missie van DLF. De wereld verandert steeds sneller met nieuwe technologieën voor plantenveredeling die snellere en beter op maat gemaakte oplossingen bieden voor uiteenlopende landbouwomstandigheden. Om de concurrentie voor te blijven is het van het grootste belang om schaalvoordeel te behalen, aangezien toegepaste biotechnologie duur en langdurig is om te ontwikkelen en niet zonder technologische risico's. Met deze acquisitie bereikt DLF niet alleen een dergelijke schaal, maar krijgen we ook een sterke supply chain en marktdekking op het zuidelijk halfrond, dat DLF uniek positioneert op de wereldwijde graszaadmarkt”, zegt Truels Damsgaard.

CEO Truels Damagaard DLF

CEO Ian Glasson PGG Wrightson

Group General Manager John McKenzie, PGG Wrightson Seeds

Group General Manager van PGG Wrightson Seeds John McKenzie zegt: “Vanuit het standpunt van PGG Wrightson Seeds ken ik Truels al heel lang en ik kijk er naar uit om met de DLF-organisatie samen te werken. De afgelopen maanden heb ik DLF - en het DLF-management - leren kennen als een toegewijde speler voor de lange termijn in de groen- en grasindustrie. Voor de toekomst, net als in het verleden, zal PGG Wrightson Seeds geavanceerde zaadoplossingen blijven aanbieden via onze bestaande retailers, niet in de laatste plaats aan boeren in Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Amerika.”

“We hebben PGG Wrightson Seeds en zijn management onder leiding van John McKenzie leren kennen als ware ‘zaadjesmannen’ met een filosofie die compatibel is met die van DLF. We waarderen de toegevoegde waarde, vooral voor boeren, die het merk en de werking van PGG Wrightson Seeds stimuleren. Ik kijk ernaar uit om John en zijn hele team te verwelkomen bij DLF, en in een gezamenlijke inspanning ben ik ervan overtuigd dat we de beste zaadoplossing voor boeren en eindgebruikers over de hele wereld zullen blijven aanbieden”, aldus Truels Damsgaard.

De transactie zal naar verwachting binnen zes maanden worden afgerond.

  

Feiten over PGG Wrightson Seeds

PGG Wrightson Seeds veredelt, produceert en verkoopt voederzaden, brassica's, graangewassen en graszaad voor de landbouw. PGG Wrightson Seeds heeft de positie van marktleider van graszaad en voederzaad op het zuidelijk halfrond verworven. Het zaadbedrijf heeft een goed ontwikkeld onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma en heeft een sterke positie om activiteiten uit te breiden en te ontwikkelen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Het bedrijf heeft bijna 600 werknemers, waarvan de helft in Nieuw-Zeeland en de rest gelijkmatig tussen Australië en Zuid-Amerika. PGG Wrightson Seeds heeft een omzet van circa. 450 NZD Miljoen.

Feiten over DLF

DLF is een in Denemarken gevestigde wereldwijd zadenbedrijf, dat opgericht is in 1872. Het is eigendom van ongeveer 3.000 Deense graszaadtelers. DLF is actief in voeder- en gazongraszaad, suiker- en voederbietenzaad, pootaardappelen en de teelt van groentezaden en is actief in meer dan 80 landen.

DLF's activiteiten - in onderzoek, productie en verkoop - hebben 1.200 werknemers, waarvan 12 procent betrokken is bij onderzoek en ontwikkeling.

Het hoofdkantoor van DLF bevindt zich in Roskilde, Denemarken. Het is ook aanwezig in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Polen, Tsjechië, Italië, Turkije, Rusland, China, Canada, de VS, Uruguay, Argentinië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.