DLF presenteert vernieuwd bloemenpakket

Bloemen zijn natuurlijk een lust voor het oog, maar wist je dat bloemen ook weinig onderhoud(kosten) met zich meebrengen én de biodiversiteit vergroten? Ons nieuwe bloemenpakket maakt de keuze voor het juiste bloemenmengsel nog makkelijker!

Wanneer bloemen op de juiste manier worden ingezaaid en in de kiemfase voldoende vocht krijgen, hebben ze daarna nog maar een minimale hoeveelheid aan onderhoud nodig. Zo hoeven bloemen niet gemaaid en niet bemest te worden. Daarnaast gaan bloemen onkruid tegen. Door onze bloemen te mengen met gras realiseer je het hele jaar door een dichte groenbedekking, waardoor onkruiden geen kans krijgen. Daarnaast trekken bloeiende bloemen bijen, vlinders en andere insecten aan stimuleren ook het ondergrondse bodemleven. Tot slot zijn bloemen natuurlijk gewoon fantastisch om naar te kijken, wie wordt er nu niet vrolijk van? Bloemen zijn een feestje voor mens en natuur!

Bloemenmengsels: weinig onderhoud, meer biodiversiteit en prachtig om te zien | DLFNieuw bloemenpakket maakt keuze eenvoudig

Om de keuze voor het juiste bloemenmengsel zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft DLF een nieuw bloemenpakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit vier verschillende mengsels, met namen die meteen duidelijk maken waar je dit mengsel het beste voor kunt gebruiken. Zo hebben we DLF Parkbloemen voor mooie en vrolijke bloemenstroken in de stad. Dit mengsel met verschillende bloemen en kruiden vrolijkt elk park of plantsoen op en is goed voor de biodiversiteit. DLF Parkbloemen bestaat uit 30 verschillende éénjarige soorten, waaronder bonenkruid, klaproos, hemels blauw, koekruid, zeepkruid, salie en gele ganzenbloem. DLF Bermbloemen is een bloemen- en kruidenmengsel dat bedoeld is om wegen en wandelpaden op te fleuren. Dit mengsel bestaat uit 25 verschillende meerjarige soorten, zoals duizendblad, rode- en witte klaver, wilde korenbloem, rolklaver, kamille en wikke. Daarnaast hebben we DLF Bijenbloemen met één- en meerjarige soorten waar bijen dol op zijn. In dit mengsel vind je onder andere phacelia, salie, duizendblad, gewone margriet, muskuskaasjeskruid, korenbloem en rode zonnehoed. Tot slot hebben we nog het mengsel DLF Akkerranden, wat speciaal bedoeld is om de biodiversiteit op akkerranden te vergroten. Dit mengsel bestaat uit 11 éénjarige kruiden en bloemen zoals Perzische klaver, boekweit, lupine, dille, gewone margriet, korenbloem en phacelia.

Voor welk bloemenmengsel kies jij? Bekijk het hele pakket hier.