DLF viert 150-jarig bestaan

Op 16 december 2022 is het 150 jaar geleden dat het eerste zaadje werd geplant voor de zadengroep, die vandaag de 7de grootste ter wereld is, een omzet heeft van 1,1 miljard euro en 2.240 medewerkers wereldwijd.

DLF viert 150-jarig bestaan
DLF is de wereldmarktleider in graszaden voor het veehouderij- en sport- en recreatiesegment. In de afgelopen 150 jaar is DLF uitgegroeid van een lokaal zaadbedrijf tot een wereldwijde zadengroep met een omzet van 1,1 miljard euro en 2.240 werknemers verspreid over zes continenten. De drijvende kracht achter deze ontwikkeling is een ambitieus en visionair management dat zich, samen met een solide productiebasis en bekwame en gepassioneerde medewerkers, heeft gericht op innovatie en het op de markt brengen van nieuwe en verbeterde rassen.

DLF heeft groene producten waar veel vraag naar is en die waarde bieden aan klanten over de hele wereld. In de gematigde klimaatzone is één op de drie zakken graszaad voor de veehouderij of sport- en recreatie afkomstig van DLF. Onmisbaar in deze ontwikkeling is het onderzoek en de productontwikkeling van de groep, waarbij ongeveer elke 10e werknemer in de groep zich bezighoudt met het creëren van rassen die efficiënter en veerkrachtiger zijn dan hun voorgangers, en daar profiteren de DLF-klanten van.

Door de jaren heen hebben organische groei en overnames van zaadbedrijven over de hele wereld bijgedragen aan een DLF met een sterke basis om deze groei verder uit te bouwen.

"Ik voel de vleugels van de geschiedenis als je kijkt naar de meer dan honderd zaadbedrijven die de basis van DLF hebben gevormd. We zijn een duurzaam bedrijf dat perfect inspeelt op de vraag naar klimaatvriendelijke en efficiënte producten. DLF staat op een solide basis en is een robuust bedrijf dat goed is voorbereid op de toekomst", zegt Søren Halbye, die op 1 november 2022 de functie van Group CEO in de DLF Group heeft overgenomen.

Op 16 december 1872 richtten Chr. P. Jacobsen, Ludvig Jensen en Frantz Wendt ‘’The Office for Purchase of Examined Field Seed” op. Later werd het onderdeel van Trifolium-Silo, dat in 1988 onderdeel werd van DLF-Trifolium en dat we tegenwoordig kennen als DLF.

Medewerkers wereldwijd vieren de DLF-verjaardag met een jubileumtaart.