e
Published
2 .jul.2015

Finale Copa América op Nederlands gras

De laatste 8 nationale teams van Zuid-Amerika die door zijn naar de kwartfinale van de Copa América 2015, het Latijns Amerikaanse voetbalkampioenschap, zullen hun trainingen en wedstrijden spelen op Nederlands gras van DLF/Innoseeds.

De landen Chili, Bolivia, Peru, Argentinië, Colombia, Brazilië, Paraguay en titelverdediger Uruguay maken zich op voor de knock-out fase, waarbij alleen de winnende teams de volgende ronde (halve finale) bereiken.
De voetbalwedstrijden worden gehouden in 9 verschillende stadions in Chili, met als hoogtepunt de finale op 4 juli in Santiago.

Graszaadmengsel met 4turf

Net als tijdens het WK 2014 in Brazilië is er in Zuid-Amerika weer gekozen voor een graszaadmengsel van DLF/Innoseeds. Het speciale mengsel met daarin het nieuwe 4turf™ tetraploïd Engels raaigrast, kwam wederom als beste uit de bus en ligt op dit moment op alle trainingsvelden en de 9 stadions.
4turf™ tetraploïd Engels raaigras is het resultaat van een uniek veredelingsprogramma, een soort Engels raaigras met een dubbele hoeveelheid chromosomen. Het resultaat is een grassoort welke mooier op kleur blijft en minder gevoelig is voor onder andere ziektes, droogte en sterke betreding. En dat heb je nodig met de uiteenlopende klimaten in Chili.

Slechts 1 graszaadmengsel voor alle stadions

Ondanks dat de verschillende stadions zo’n 1700 kilometer uit elkaar liggen en er dus rekening gehouden moet worden met verschillende klimaatomstandigheden, is er gekozen voor slechts 1 mengsel dat in alle stadions gezaaid en doorgezaaid wordt. Zo heeft de organisatie er voor gezorgd dat in ieder stadion dezelfde grasmat ligt, wat niet alleen goed oogt, maar ook qua spel het eerlijkst is.
En dat is gelukt, want de velden liggen er goed bij en zijn klaar om het gevecht aan te gaan met de noppen van Messi en Neymar.