Grasland doorzaaien? Doe het meteen goed!

Is uw grasland nog wel optimaal na een te natte winter? Controleer het op tijd! Doorzaaien is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat de graslandproductie goed op peil blijft. De nieuwste graszaadcoating (ProNitro), ontwikkelt door DLF, zorgt ervoor dat het doorzaaien zo efficiënt en optimaal mogelijk gebeurt.

De ProNitro®- coating geeft meer gewicht aan het graszaad hetgeen resulteert in een beter grondcontact. Dit bevordert de kieming en de extra stikstof, welke via de coating aanwezig is op het zaad, zorgt voor een extra snellere doorgroei van de jonge kiemplant. Gebruik daarom nu bij doorzaaien alleen nog maar Doorzaaimax ProNitro®. De oplossing om het gras sneller te laten groeien na het doorzaaien. In het mengsel DoorzaaiMax ProNitro® is alleen het diploïde zaad met deze coating behandeld. Deze grassoort komt daardoor nog beter naar voren t.o.v. het tetraploide zaad. Lukt doorzaaien nu niet, zaai dan direct na de 1e snede door. Weet u niet zeker of uw grasland doorgezaaid moet worden? Check dan de kwaliteit van uw grasland met onze nieuwe Grasland-APK App!

Grasland APK app

Wilt u op een eenvoudige manier de staat van uw grasland checken?
Gebruik dan de Grasland APK App.

ProNitro®

De coating ProNitro is als een pil rond het zaad gelegd. In deze pil bevindt zich stikstof welke gecontroleerd vrijkomt ProNitro zorgt voor een graszode met een snellere start en een betere beginontwikkeling. Het resultaat is een sterkere grasplant met een hogere opbrengstpotentie.

ProNitro® is een coating van voedingselementen die wordt toegepast op grassen en klavers. De coating bevat snel en langzaamwerkende stikstof. De coating wordt op het graszaad gebracht in een verhouding van 1:0,5. Per 100 kg graszaad wordt derhalve 50 kg meststof opgebracht. De meststof op het graszaad heeft een werking welke 4x zo efficiënt is als breedwerpig gestrooide kunstmest.

De voordelen van ProNitro ®:

  • Verzwaard graszaad levert een beter grondcontact, daardoor betere kieming
  • Sneller een dichtere grasmat
  • Minder last van onkruid
  • 5 % meer opbrengst