e
Published
26 .jun.2017

Halve finales Confederations Cup 2017 op 4turf®

Portugal, Mexico, Duitsland en Chili zijn klaar voor de twee halve finales in de Russische Confederations Cup. 4turf is een belangrijk onderdeel van de doorzaai oplossingen in zowel het Fisht Stadium in Sochi als de Kazan Arena - de gastheren voor de halve finale.

Topmatten voor de warming-up van de World Cup in Rusland

De groepswedstrijden in de Confederations Cup hebben vier van de acht nationale teams geëlimineerd, en de halve finales zijn gepland op 28 en 29 juni in Kazan en Sochi. De Confederations Cup is een test voor zowel de kwekers van recreatiegrassen als voor de spelers. Het zware continentale klimaat van Rusland - koude winters en warme zomers - kan een uitdaging zijn voor sportvelden. De doorzaai oplossingen voor beide stadions, die de halve finale hosten, betreffen 4turf®-variëteiten, die nieuwe normen aan sportgrasprestaties stellen. Zo hebben 4turf®-variëteiten van DLF zo goed gepresteerd in de SCANTURF winterproeven (Scandinavian Turf Trials), dat ze nu de top drie posities op de winterhardheidslijst van Scanturf bezet houden.

 

Doorzaaien van het Kazan stadion op 19 mei. Het traditionele diploïde Engels raaigras wordt gecombineerd met de exclusieve 4turf®-variëteiten in een speciaal mengsel, dat eigenschappen zoals stresstolerantie en ziektebestendigheid verbetert.

 

De Kazan Arena, het thuis van voetbalclub Rubin Kazan, ligt 800 km ten oosten van Moskou en heeft een vochtig continentaal klimaat met lange, koude winters en warme, vaak droge zomers. Doordat het stadion verder landinwaarts ligt, zijn de zomers extreem warm en de winters vrij koud vergeleken met gebieden verder naar het West. Het strenge continentale klimaat van Rusland kan het sportvelden erg moeilijk maken en onder dergelijke omstandigheden is het een grote uitdaging voor de fieldmanagers die maar 1  bepaald doel hebben: de perfecte mat maken voor de spelers. Een belangrijk deel van het grasveldmanagement is om de meest aangepaste en goed beproefde graszaadvariëteiten te kiezen om een ​​vitaal, gezond en sterke grasmat te creëren, die klaar is voor het toernooi.

 

Fisht Stadium ligt 1600 km ten zuiden van Moskou ten Oosten van de Zwarte Zee op een breedtegraad zoals het zuiden van Frankrijk. Het is een totaal andere klimaatvergelijking met de andere drie gaststeden, Kazan, Sint Petersburg en Moskou. Sochi heeft een vochtig subtropisch klimaat met een groot aantal verschillende weersomstandigheden, van sneeuwval in de winter tot zeer warme en vochtige zomers.

Fisht Stadium werd afgelopen herfst gezaaid met een Kentucky bluegrassmengsel van DLF om een ​​sterke basis van wortelstokken/uitlopers te vormen, waardoor het veld een betere betredingstolerantie en uithoudingsvermogen kreeg. Hierna werd het veld doorgezaaid met een speciaal meerjarig Engels raaigras dat is ontworpen om de vestiging, het doorschieten, betredingstolerantie en ziektetolerantie te bevorderen. In mei 2017 werd het veld doorgezaaid, dit keer met een gloednieuwe raaigrasmengsel van DLF inclusief de 4turf®-variëteit Fabian, die de nieuwste vooruitgang in de 4turf®-technologie vertegenwoordigt. 4turf® verbetert de wortellengte, waardoor de droogte- en stresstolerantie worden verbeterd, die nodig zijn in een prestigieuze topsport in de zomersport.

Dmitrij Miheev, Hoofd Groundsman in Fisht Stadium, Sochi

 

Het is bekend dat tetraploïde grassen beter presteren dan andere grasrassen. Aangezien DLF recreatie- en sportgrassen kweekt waarbij zowel kwaliteit als prestaties belangrijk zijn, hebben we besloten het potentieel van tetraploïde gras te gebruiken om de basis te vormen voor een nieuwe generatie sportveld, beter bekend als 4turf®. Dit gras is speciaal geschikt voor plaatsen waar ziektetolerantie en persistentie van groot belang zijn. De exclusieve 4turf® variëteiten zijn een belangrijke partner in de voorbereiding van de Russische velden van de Confederations Cup deze zomer en het Wereldkampioenschap van volgend jaar.