e
Published
19 .sep.2017

Kunstgras krijgt een 👎 door Deense voetballers

De Deense voetballersvereniging kiest jaarlijks de beste en slechtste voetbalvelden in Denemarken. Dit gebeurt in samenwerking met de 14 aanvoerders van de teams in de Super League. In het verlengde daarvan heeft de Deense voetballersvereniging een onderzoek gedaan naar de houding van de leden om te spelen op kunstgras in plaats van gewoon gras.

De laatste vijf seizoenen hebben FC Midtjylland, F.C. København en Brøndby IF  de prijs voor beste veld gewonnen. Dit jaar ging de eerste plaats naar Brøndby IF en hun hybride grasmat. Het hybride systeem zorgt voor een sterke en stabiele grasmat en werd daarom benoemd tot beste veld van Denemarken.


Het doel van de prijs is niet alleen om de fieldmanagers te belonen voor hun harde werk, maar ook om de kwaliteit van de velden zo hoog mogelijk te krijgen, waardoor de spelers kunnen genieten van een goede grasmat. Een voetbalveld moet veilig zijn om te spelen en week in week uit van hoge kwaliteit zijn.


Het kunstgrasveld bij het ‘Right to Dream Park’ in Farum staat voor het vijfde opeenvolgende jaar onderaan de ranglijst, hoewel ze het oude kunstgrasveld onlangs vervangen hebben voor een nieuwe mat.

 

Spelers zeggen nee tegen kunstgras

De Vereniging van Spelers heeft een onderzoek onder de leden van de vereniging uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat velen, in tegenstelling tot de leiders van de Super League, liever gras verkiezen boven kunstgras. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van een brede consensus tussen de spelers dat het gebruik van kunstgras veel slechter is dan gewoon gras.

De grootste critici van kunstgras zijn met name de jongeren: "97,2% van de spelers in de leeftijdsgroep 19-22 geloven dat kunstgras toernooien "slechter zijn dan op gewoon gras "(41,7%) of" veel slechter zijn dan op gewoon gras "(55,5%).

 

U kunt de bevindingen van de Deense voetballersvereniging hier vinden.

Let wel op, het is in het Deens geschreven.