e
Published
20 .okt.2017

MariboHilleshög - de nieuwe naam in suikerbieten

DLF is trots aan te kunnen kondigen dat Syngenta's suikerbietenzaadbedrijf nu deel uitmaakt van de zaadactiviteiten van de DLF Groep. DLF heeft op 1 oktober 2017 de suikerbietenactiviteiten overgenomen en hiermee meer dan 300 toegewijde medewerkers verwelkomd aan MariboHilleshög, de nieuwe naam voor het op zichzelf staande onderdeel van DLF dat suikerbietenzaad verkoopt in meer dan 30 landen. MariboHilleshög combineert de twee sterke suikerbietmerken, Maribo en Hilleshög, die op grote schaal worden verhandeld.

"Met deze overname consolideren wij ons strategisch platform, want we zijn van mening dat suikerbieten een goede toevoeging is aan onze productportfolio." zegt Truels Damsgaard, CEO van DLF. "Suikerbieten zijn een hoogwaardig gewas met een high-tech inhoud. DLF zal competitieve kracht kunnen toevoegen aan de waardeketen die van plantveredeling tot productie, marketing en verkoop loopt."

DLF is toegewijd om continue verbeterde suikerbietenrassen te ontwikkelen om zo de suikerproductie te optimaliseren en suikerbieten winstgevender te maken.

"We zijn vastbesloten om op lange termijn te investeren in plantveredeling en zien voor de hand liggende synergiën met onze kennis in de biotechnologie." zegt Truels Damsgaard. "Ons R&D-netwerk omvat een wereldwijd veredelingsnetwerk waarin we conventionele verdeling en testen combineren met state-of-the-art biotechnologie-instrumenten, evenals systemen voor het screenen van speciale eigenschappen zoals wortelontwikkeling en stresstolerantie."

De traditionele activiteiten voor suikerbietenveredeling zijn gevestigd in MariboHilleshög Research AB in Landskrona, Zweden, waar we over de infrastructuur en het personeel beschikken voor zaadtechnologie en plantveredeling. Dit omvat ook ontwikkelingswerk voor de Noord-Amerikaanse markt. Het toegepaste biotechnologische werk zal worden opgenomen in de bestaande DLF competentiecentra.

Productie management en marketing en verkoop zijn gevestigd in MariboHilleshög in Holeby, Denemarken.

"Hier hebben wij aanzienlijke investeringen gedaan om de productiecapaciteit niet alleen te behouden, maar ook uit te breiden ten behoeve van onze klanten." zegt Truels Damsgaard.

De Europese zaadvermeerdering vindt vooral plaats in Frankrijk en Italië. In de VS vindt de zaadvermeerdering plaats in Oregon. De verdere verwerking van het zaad alsmede de verkoop en marketing vind plaats in Longmont, Colorado.

"Met deze overname wil DLF een duidelijk signaal geven aan de suikerindustrie, de telers en aanverwante organisaties, dat DLF de productie van suikerbieten als een strategisch focusgebied met een hoog potentieel beschouwt. We kijken er naar uit om samen te werken met alle betrokkenen in de industrie.", zegt Truels Damsgaard.