e
Published
14 .apr.2021

Nieuwe Chief Scientific Officer (CSO) R&D bij DLF

Op 1 juli 2021 treedt Derek Bartlem toe tot DLF als EVP en CSO. Derek Bartlem volgt Klaus K. Nielsen op, die de rol van Director Corporate External Affairs op zich zal gaan nemen.

Derek Bartlem gaat de plantenveredelingsactiviteiten van de DLF groep leiden en komt aan het hoofd te staan ​​van de ontwikkeling van groene en duurzame oplossingen voor DLF klanten over de hele wereld. Derek Bartlem wordt ook lid van de wereldwijde Executive Management Board van DLF.

Derek Bartlem heeft uitgebreide internationale ervaring met wetenschappelijk onderzoek en deelname aan vooraanstaande onderzoeksorganisaties en –programma’s. Hij is momenteel Head of Research USA voor de KWS Group en Managing Director van de in de VS gevestigde onderzoeksfaciliteit van KWS, verantwoordelijk voor het aansturen van wereldwijde innovatie op het gebied van planteigenschappen en plantveredelingstechnologieën. Derek was eerder aangesteld als universitair hoofddocent aan de Faculteit Landbouw, Hokkaido University, Japan, en heeft een sterke academische achtergrond met een Ph. D in Applied Bioscience.