Recordomzet bij DLF

Met een omzet van € 479 miljoen, presenteerde DLF het financiële resultaat en het jaarverslag bij de algemene vergadering van de aandeelhouders op 25 oktober jl. De 5% stijging in omzet is voornamelijk te danken aan de hogere omzet in West-Europa, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland.

De totale winst voor de DLF-groep bedraagt € 27 miljoen, wat 27% hoger is vergelijken met boekjaar 2014/15. De nettowinst na aftrek van belasting bedraagt € 18 miljoen, een stijging van 29% ten opzichte van vorig jaar.
De rentedragende schulden zijn gereduceerd met € 22 miljoen, een resultaat van goede cashflow en een vermindering van de voorraden.

CEO Truels Damsgaard, haalde enkele punten naar voren die het financiële resultaat verklaren.
"Het resultaat is bereikt door grote inspanning van al onze bedrijven in de DLF-groep en we zijn blij met het feit dat onze zaadbusiness groei kan laten zien in zowel omzet als volume in een relatief vlakke markt.
DLF had relatief hogere groeicijfers in Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland dan in Europa. We ervaren dan ook een positieve trend in ons marktaandeel in een aantal belangrijke markten. De groothandelsprijzen waren redelijk op niveau in Europa ten opzichte van vorig jaar en iets lager in Noord-Amerika."

De economie van de melkveehouders stond onder druk, waarmee ook de bereidheid om te investeren daalde in heel Europa, wat invloed had op de verkoop van voedergrassen.
De toename in de verkoop van recreatie- en sportgrassen zorgde echter voor een compensatie van de verminderde verkoop in voedergrassen en zorgde voor een totale stijging van de Europese verkoop.

In Noord-Amerika, was de verkoop van voedergrassen van een goed niveau en omzet van recreatiegrassen waren hoger dan vorig jaar.

Lees meer over het DLF in het jaarverslag "We turn science into growth"