Recreatie & voeder uitdagingen en nieuws

Klaus K. Nielsen, directeur R&D bij DLF, vertegenwoordigt de recreatie- en voederzadenindustrie in het tijdschrift European Seed INSIDERS.

Klaus Nielsen is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de volgende generatie toonaangevende producten via wereldwijde R & D binnen de organisaties van DLF. Deze grote R & D-activiteiten omvatten een aantal doelgerichte veredelingsprogramma's, versterkt door de implementatie van state-of-the-art biotechnologische hulpmiddelen, zoals genomic selection en nieuwe screeningssystemen voor eigenschapkenmerken. Hij behaalde een master of science en een doctoraat in de moleculaire plantaardige pathologie op de Landbouw Universiteit van Kopenhagen. Voordat hij zijn loopbaan van onderzoeksmanagement startte, heeft hij eerst ruime ervaring opgedaan in verschillende disciplines op het gebied van plantaardige biologie en biotechnologie.

In het blad INSIDERS zal hij zich richten op een aantal van de uitdagingen waar de recreatie- en voederzadenindustrie mee te maken krijgt en geeft voorbeelden hoe plantveredeling en zaadtechnologie de kwaliteit van het zaad kan verbeteren. Volg hem in de Europese Seed (http://www.european-seed.com/).

In het artikel “For Turf that’s Ready to Use, Sooner – Coat your Seed in Nitrogen” wordt uitgelegd hoe de wetenschap de groei van de grasmat kan bevorderen op een duurzame en kosteneffectieve manier, door middel van een stikstof coating. (Engels artikel)

Het artikel “Your Turf Will Never Go Low – Let it Snow!” geeft manieren aan om winterhardheid in grassen te verbeteren – zowel door het management als door veredeling. Het nieuw ontwikkelde tetraploide Engels raaigras 4Turf wordt nader toegelicht. (Engels artikel)