e
Published
24 .feb.2022

Succesvol de green doorzaaien tijdens het speelseizoen met Green 100 ProNitro

Het graszaadmengsel Green 100 is nu vernieuwd met onze ProNitro coating! Zo krijg je graszaad, stikstof en wetting agent in één, waardoor het mogelijk wordt om de green tijdens minder ideale omstandigheden door- of bij te zaaien. De coating geeft een harde en gladde laag om het zaadje wat een soepele verwerking in door- en inzaaiapparatuur garandeert.

Green 100 voor duurzaam golfbaanbeheer

Green 100 was al de juiste keuze voor duurzaam golfbaanbeheer, dit mengsel bestaat namelijk uit fijne en gewone roodzwenkgrasrassen met de hoogste ziektetolerantie, waardoor dit mengsel perfect is voor de pesticidevrije golfbaan. Daarnaast zijn de rassen in dit mengsel zeer droogtetolerant, waardoor er minder vaak beregend hoeft te worden. Tot slot bevat Green 100 ook onze meest zouttolerante rassen, waardoor deze grassen het goed doen op bodems waar sprake is van verzilting of op banen waar soms beregend moet worden met brak water.

Succesvol doorzaaien met ProNitro

De kers op de taart is de toevoeging van de ProNitro coating aan dit mengsel, waardoor je het speelseizoen lang de green succesvol kunt doorzaaien. De coating zorgt voor een snel herstel aan de baan na beschadigingen, waardoor onkruiden geen kans krijgen en je het hele speelseizoen door kunt genieten van een strakgesloten green.