e
Published
1 .feb.2021

“The Greatest Show on Turf” – Mooi golf op een prachtige baan

De Waste Management Phoenix Open, georganiseerd door de TPC Scottsdale Stadium Course in Scottsdale, Arizona is een evenement waar golfers van over de hele wereld ieder jaar weer naar uitkijken. Dit jaarlijkse PGA-golftoernooi, ook wel “The Greatest Show on Turf” genoemd, begint op donderdag 4 februari en loopt tot en met zondag 7 februari.

Meer dan 750.000 mensen woonden het evenement van vorig jaar bij, goed voor meer dan $14 miljoen aan donaties aan lokale goede doelen in Arizona. Dit jaar is de opkomst door het Coronavirus beperkt tot 10.000 mensen per dag. Normaal gesproken biedt het tijdelijke stadion van 4 verdiepingen, gebouwd rond Hole 16 (hieronder afgebeeld), plaats aan meer dan 20.000 bezoekers!

De afgelopen 25 jaar is de TPC Scottsdale Stadium Course in de herfst doorgezaaid met alleen maar DLF-grassen. Een uitsplitsing van de verschillende grassen is hieronder.

  • Greens = Een graszaadmengsel van Engels raaigrassen, struisgras en ruwbeemdgras.
  • Tees, Fairways en Roughs = Een fijn graszaadmengsel van Engels raaigrassen en fijne roodzwenkgrassen
  • De tee op Hole 16 (hierboven afgebeeld) is ook doorgezaaid met roodzwenkgras omdat het tijdelijke stadion voor de toeschouwers zorgt voor schaduw en een lagere bodemtemperatuur.
  • De bunkerheuvels op Hole 18 = een mengsel met Festuca’s, waaronder roodzwenkgras met fijne uitlopers, gewoon roodzwenkgras, hardzwenkgras en schapegras.

Mike Hills, Regionale Salesmanager bij DLF ​​Pickseed was woensdag op de golfbaan om te zien hoe het gras er bij lag en om daarnaast de PGA-directeur van Agronomy, Collier Miller, te ontmoeten. Hij merkte op dat de baan in "goede staat" en "klaar voor het toernooi" is. Het wordt ongetwijfeld weer een geweldig om naar te kijken!

Zie de PGA-website voor meer details.