Verpakkingsmateriaal DLF van bietenpulp

We verbruiken jaarlijks vele duizenden zakken om onze producten in te verpakken. Hoewel wij al gebruik maken van duurzame papiersoorten, staan we altijd open voor innovatieve nieuwe producten, die een nog hoger duurzaam karakter hebben. Op dit moment zijn wij de eerste binnen onze branche die aan het testen zijn met een papiersoort genaamd Crown Native, waarbij een deel van het papier vervangen is door de pulp van suikerbieten.

In Nederland worden veel suikerbieten geteeld. Wanneer deze bieten verwerkt zijn, blijft hier pulp van over. Deze pulp wordt echter niet weggegooid, maar door papierfabrikant Crown Van Gelder B.V. gebruikt bij de productie van deze duurzame papiersoort. Het grote voordeel van het gebruik van suikerbietenpulp is dat er geen lignine in zit. Deze stof zit wel in houtpulp en moet verwijderd worden, aangezien het er voor zorgt dat het papier niet wit maar juist gelig wordt. Doordat deze stof niet in de pulp van suikerbieten aanwezig is, hoeft het hierdoor minder bewerkt te worden om wit papier te creëren. De milieuafdruk van papier gemaakt van suikerbietenpulp ten opzichte van houtvezels vermindert hierdoor met 80%.

De zakken van DLF die gemaakt zijn met Crown Native papier, zijn eenvoudig te herkennen aan het logo rechtsboven op de zak.