e
Published
12 .mrt.2018

Wanneer moet ik mijn grasland doorzaaien?

Nu de winter afgelopen is en het voorjaar gaat beginnen, is het van belang om uw grasland goed te beoordelen. Wanneer er schade is ontstaan is het belangrijk om op het juiste moment door te zaaien. Dit betekent: Zodra het perceel het toelaat en er genoeg draagkracht is kan men doorzaaien. Dus begin niet te laat, want dan groeit het gras al volop.

Het is erg belangrijk om een goede afweging te maken tussen herinzaaien of doorzaaien. Om ervoor te zorgen dat u elk jaar het maximale uit uw weiland haalt, is het belangrijk om bij het inzaaien goed te weten welke grasmengsels u moet gebruiken. Nieuwe rassen met een hogere opbrengstpotentie scheelt uw bedrijf veel krachtvoerkosten en geeft meer melk.

Bij doorzaaien van het grasland wordt de bestaande zode in stand gehouden, waardoor de stevigheid van het wortelpakket behouden blijft. Het doorzaaien zorgt voor nieuwe grasplantjes, die extra opbrengst en voederwaarde opleveren. Door graszaad te gebruiken met een ProNitro coating van DLF, krijgen de zaden een stikstofboost mee en is er een beter grondcontact waardoor de kiemplantjes zich sneller ontwikkelen.

Doorzaai tips:
Zaai door wanneer de grond voldoende draagkracht heeft en de temperatuur nog laag is. Hierdoor heeft het gras meer kans om zich goed te ontwikkelen.
Gebruik een speciaal doorzaaimengsel voor een betere aanslag. ForageMax DoorzaaiMax ProNitro, zorgt voor een extra sterke en snellere vestiging door de stikstofcoating op het graszaad.

Waarom kiezen voor ProNitro® gecoat graszaad?

  • Sterkere en snellere vestiging
  • De stikstofcoating voedt het zaad en niet de onkruiden
  • Gemiddeld 30% meer gekiemde planten
  • Verbeterde groei van de wortels en scheuten
  • Verbeterde stresstolerantie

Bekijk welke voordelen ProNitro graszaadcoating nog meer heeft

Door het perceel jaarlijks goed te onderhouden en waar nodig door te zaaien, is het goed haalbaar om een blijvend grasland 10 jaar dezelfde kwaliteit en opbrengsten te laten behouden. Een blijvende weide heeft na verloop van tijd vaak niet dezelfde standvastigheid waardoor de ruwvoeropbrengst van het perceel terugloopt. Het doorzaaien van deze blijvende graslanden met de allernieuwste grasrassen, zorgt voor een verbeterde kwaliteit en opbrengst van het grasland.

Voor het doorzaaien van nieuw blijvend grasland is het mengsel DoorzaaiMax ProNitro speciaal ontwikkeld. De combinatie van diploïde ProNitro gecoate grasrassen en sterke tetraploïde grasrassen maakt dit tot een sterk en krachtig mengsel om door te zaaien. De ProNitro coating met stikstof zorgt voor een snellere opkomst van nieuwe grasplantjes dan bij een grasmengsel zonder ProNitro. DoorzaaiMax ProNitro bevat nieuwe genetica, welke zorgt voor een gezonder, ziekteresistenter en droogtetoleranter grasland met meer opbrengst.

Grasland APK App
Weet u niet of uw grasland van goede kwaliteit is? Download dan de DLF Grasland-APK app voor iOS of Android.