X-Seed overgenomen door DLF Pickseed USA

DLF Pickseed USA heeft per 10 maart jongsleden X-Seed overgenomen. Met deze overname verwacht DLF de naamsbekendheid en toegang tot de detailhandel en consumentenmarkt met onze graszaden en aanverwante producten te verbeteren.

Over X-Seed

X-Seed is in 2004 opgericht door Chuck Fagin die momenteel fungeert als Manager. X-Seed creëerde als eerste een herstelproduct voor gazon op basis van graszaad en kokosvezel. Momenteel biedt het bedrijf een hele range aan premium gazon-, weidemengsels en wildbloemen aan.

“We zijn zeer verheugd dat we nu onderdeel worden van DLF, omdat we nu met het X-Seed merk toegang krijgen tot een uitgebreid zaad- en productienetwerk met zeer veel toegevoegde waarde. Dit maakt het mogelijk om ons te concentreren op de behoeften van de klant en te blijven leiden op het gebied van productinnovatie”, aldus Chuck Fagin, X-Seed.

Over DLF

DLF Pickseed USA is een dochteronderneming van de Deense DLF Group , 's werelds grootste graszaden, klaver en luzerne bedrijf met onderzoek-, productie- en marketingactiviteiten over de hele wereld. De DLF Group heeft een wereldwijd marktaandeel van bijna 30% en is het grootste graszaadbedrijf in de U.S.A.

“We zijn erg blij om X-Seed te verwelkomen in onze groep. Het bedrijf heeft een succesvolle en innovatieve productportfolio welke DLF in staat zal stellen om onze aanwezigheid in de detailhandel de komende jaren verder uit te bouwen. Chuck Fagin blijft X-Seed voor DLF leiden en zal er voor zorgen dat de overgang naar DLF naadloos zal zijn”- Claus Ikjaer, President & CEO, DLF Pickseed USA.