DLF is gespecialiseerd in de veredeling en productie van zaden van gras, klaver, luzerne en voederbieten. Naast deze producten worden ook zaden van groenbemestingsgewassen verkocht. DLF werkt wereldwijd met uiterst moderne research & development faciliteiten voor de veredeling en beproeving van nieuwe rassen van voeder- en recreatiegrassen.

Seeds & Science

Wanneer je zaad van DLF gebruikt, heb je de wetenschap aan je zijde. De onderzoekers zijn de kern van ons bedrijf. Wereldwijd zijn onze mensen van research en development(R&D) elke dag bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen van topkwaliteit. Wij onderzoeken en beproeven continu diverse grassoorten. Hiermee realiseren wij gras met een nog betere kwaliteit in de toekomst.

Meer dan 100 jaar ervaring
Sinds 2003 maakt DLF Nederland deel uit van het Deense DLF (Danske Landboforeningers Frøforsyning), de wereldmarktleider in graszaden met vestigingen over de hele wereld. Op het gebied van de veredeling van nieuwe grasrassen wordt nauw samengewerkt met onder andere het Deense moederbedrijf. Middels veredeling en toepassing van moderne selectietechnieken, welke deels in het laboratorium worden uitgevoerd, werken we aan innovatieve producten voor de toekomst. Het resultaat van deze investeringen is een breed assortiment van toprassen voor de lokale en internationale markten.

Kwaliteit speelt een cruciale rol binnen alle onderdelen van ons bedrijf. Een team van specialisten draagt binnen DLF zorg voor de uitvoering van alle activiteiten gericht op het handhaven van hoge kwaliteitsnormen voor zowel de producten als voor de interne en externe processen van het bedrijf.

Met meer dan 100 medewerkers opereert DLF BV in de Benelux vanuit twee verschillende vestigingen. Daarnaast heeft de DLF groep bijna 1.500 medewerkers in meer dan 22 landen en is het eigendom van ca. 2.800 Deense boeren met een omzet van 711 miljoen euro.