Geen voetbal of golf, dus nu doorzaaien!

De periode dat voetbal en golf nu tijdelijk stilliggen is een uitstekend moment om de velden door te zaaien. De velden hebben de komende weken rust, wat perfect is om nieuwe kiemplantjes de rust te geven om goed tot ontwikkeling te komen. Wij hebben hiervoor 4turf® ontwikkeld, een nieuwe generatie tetraploïd Engels raaigras dat snel en onder minder goede omstandigheden kiemt. Wie nu doorzaait, heeft maar enkele weken herstel nodig.

09-04-2020

Upgrade voor de SV100

Het nieuwe Masterline sportveldmengsel 4-4-2 Master bevat de beste spelers(rassen) voor de sterkste grasmat. We hebben de traditionele SV100 een upgrade gegeven met de reeds succesvolle grassoort 4turf®. Door een combinatie te maken van 2 sterke 4turf® (4-4) rassen met een top diploïd Engels raaigras (2) hebben we het 100% Engels raaigras (4-4-2) mengsel vernieuwd. De alom geprezen 4turf® rassen zijn speciaal geselecteerd op hun dichtheid, betredingstolerantie en sterke groeikracht. De voordelen van 4-4-2 Master is dat het een supersnelle kieming heeft, ook bij lage temperatuur. Daarnaast is het gras extra ziekte- en droogtetolerant en heeft het uitstekende winter- en zomerprestaties. Het sportveldmengsel is vanaf nu verkrijgbaar bij uw Masterline dealer.


Een ijzersterke tee en fairway

Ook voor de golfbanen is het nu het ideale moment om door te zaaien. De banen worden niet gebruikt, dus jonge kiemplantjes krijgen de kans om goed op te komen. Het mengsel dat hier ideaal voor is, omdat hier ook 4turf® in gebruikt wordt, is ProMaster Golf. Dit mengsel zorgt voor een sterke en dichte grasmat, die een forse betreding kan verdragen. De roodzwenkgrassen in het mengsel zorgen voor een mooie gesloten grasmat en geeft uw golfbaan een strakke en frisse uitstraling. ProMaster Golf bevat zoals gezegd ook 4turf®, dat de tee en fairway extra sterk maakt. Gebruik ProMaster Golf ook om succesvol in of door te zaaien wanneer de bodemtemperatuur normaal gesproken te laag is.


Voordelen van 4turf®:

  • Hoog aandeel 4turf® voor betere stresstolerantie
  • Vroege inzaai/doorzaai bij zeer lage temperaturen mogelijk
  • Zeer geschikt voor doorzaai op voetbalvelden en golfbanen
  • Extra zouttolerant