Seeds & Science

Het is onze uitdaging om de melkproductie van uw veestapel of de kwaliteit en van uw gazon en sportveld te verbeteren. In ons laboratorium zijn wij constant bezig met onderzoek en het ontwikkelen en verbeteren van onze producten voor de Benelux. Daarnaast hebben wij veel kennis van gras. Deze kennis en ervaring delen wij graag met u zodat u nog beter kunt profiteren van uw gras.

Wanneer u graszaad van DLF zaait, gaat het om veel meer dan alleen kwaliteit. U profiteert hiermee ook van de allernieuwste technieken op het gebied van grassenveredeling. Als één van de eersten zijn wij bezig met onderzoek naar de ingewikkelde wereld van wortelgroei van gras. Wij maken hiervoor gebruik van de RadiMax-faciliteit bij de Universiteit van Kopenhagen. Het RadiMax-project helpt ons om beter inzicht te krijgen in de ontwikkeling van wortels en hoe ze reageren in stressvolle situaties.

RadiMax facaliteit in Denemarken

Ons onderzoek is uw toekomst

Om de best mogelijke genetica te selecteren, maken we gebruik van een techniek genaamd “Genome Wide Selection“ (GWS). Deze techniek helpt ons om door middel van een genetisch profiel in het plantengenoom een voorspelling te maken hoe een toekomstig nieuw ras gaat presteren. Met behulp van geavanceerde software lezen we de genetische “Markers” van een ras. Door het screenen van al onze toekomstige rassen, krijgen we veel eerder inzicht welke rassen voldoen aan uw wensen en eisen. GWS helpt ons nu en in de toekomst nog meer topkwaliteit rassen voor u te ontwikkelen.Onderzoek is belangrijk bij DLF, ongeveer 1 op de 10 mensen werkt in R&D. Door wereldwijd onderzoek en veredeling kunnen we nieuwe, beter presterende, rassen ontwikkelen. Deze grasrassen worden ontwikkeld voor verschillende toepassingen en klimaatomstandigheden. Dat is precies wat u mag verwachten van ’s werelds grootste graszaadproducent en -distribiteur.
 

Hoe haalt u nog meer uit gras?

Bij DLF zijn we constant bezig om voederkwaliteit, opbrengst en ziekteresistentie te verbeteren om duurzamer gras te ontwikkelen. Momenteel focussen wij ons vooral op het ontwikkelen van rassen met een hogere celwandverteerbaarheid. Dit zorgt namelijk voor een extra hoge voederkwaliteit. (lees meer over DLF Fiber Energy)

Beter verteerbaar gras, samen met hoog opbrengende Festuloliums, helpt u om zelf hoogwaardig ruwvoer te produceren. Hierdoor kunt u op een nog efficiëntere manier melk produceren tegen lagere kosten. Wij helpen u hiermee om de winstgevendheid van uw bedrijf te verbeteren. 
(lees meer over Festulolium)