Golfmengsels

 

Al meer dan 100 jaar hebben wij ervaring in de graszaadbranche. Met de Masterline productenlijn hebben we naast een mengselprogramma voor recreatie- en sportterreinen ook een aantal mengsels specifiek voor golfbanen. Diverse mengsels zijn beschikbaar maar ook enkelvoudige soorten kunt u bij ons bestellen, zoals fijnbladig engels raaigras.

De Golfmengsels binnen Masterline bevatten alleen de allerbeste grasrassen van de lijsten STRI-Bingley, NTEP en de GrasGids. Rassen die garant staan voor een topprestatie op de golfvelden.

 

Sterk in struisgrassen

Diverse struissoorten staan als topnoteringen op de Bingley lijst:
 

Gewoon struisgras (Agrostis capillaris): Manor, Arrowtown en Jorvik
Met de komst van Manor en Jorvik wordt op golfgreens steeds meer gebruik gemaakt van Agrostis capillaris. Jorvik doet in de praktijk niet onder voor de andere soorten. Met name daar waar minder gebruik wordt gemaakt van pesticiden is Jorvik de beste keus.

 

Wit struisgras (Agrostis Stolonifera): Cobra Nova en Independence
In verschillende onderzoeken in zowel de UK als USA getest. Komt uit deze testen als beste rassen binnen de wit struisgrassoorten. Zeer hoge kwaliteit met een goede groeisnelheid voor direct een dichte grasmat. Uitermate geschikt om zeer kort te maaien, daardoor een ideale toepassing voor greens. Zeer goede resistentie tegen ziektes

 

Kruipend struisgras (Agrostis Canina): Villa
Een elite ras, wordt met name gebruikt op golfgreens. Villa 1 heeft zeer goede golfgreeneigenschappen en is zeer goed resistent tegen ziektes. Kan zeer kort gemaaid worden. Zeer geschikt onder laag bemestingsniveau
Microclover: zeer fijnbladige klaver voor gebruik op de fairways en de roughs. Zeer geschikt voor duurzaam beheer. Kan goed tegen kort maaien, indien gewenst.

 

ProNitro

De nieuwe meststoffencoating op de bentgrassen. De extra toegevoegde stikstof aan het zaad wordt veel efficiënter benut. Maar ook is bewezen uit proeven dat de aanslag van het zaad veel beter is. Een topproduct voor de greens! Veel betere aanslag van de struisgrassen op de greens.

Meer informatie over ProNitro vind je hier.

 

GroMax op het zaad voor een snellere kieming

De coating GroMax staat garant voor een snellere kieming van het graszaad. Met name de trage kiemers (zoals veldbeemd, agrostis en roodzwenk)
hebben hier duidelijk hun voordeel van. GroMax is een doorontwikkelde versie van de reeds bekende cytokinine-/zeewierextract-coating. De garantie voor een snellere kieming onder minder gunstige omstandigheden