Kunstgras in de media

 

De belangrijkste reden om op het moment nog kunstgras te nemen is het financiële gewin. Van meer voordelen is namelijk bijna niet meer te spreken als we verschillende publicaties mogen geloven. In de media horen en zien we steeds vaker items verschijnen over de nadelen van kunstgras.


Hieronder een lijst met artikelen die in dit verband in de media zijn verschenen.

 

Louis van Gaal: ‘Voetbalcompetitie moet op gras plaatsvinden’

Hoewel hij voorstander is van kunstgras, vindt hij het verstandig om het kunstgras uit de Eredivisie te bannen.

bron: Fieldmanager

 

‘Kunstgras in een stadion heeft weinig nut’

Het uur van de waarheid voor kunstgras in Nederlandse voetbalstadions komt steeds naderbij. Een speciaal ingestelde werkgroep komt 12 december met een voorstel over de toekomst van kunstgras.

bron: Fieldmanager

 

Den Haag houdt zorgen over kunstgras met rubbergranulaat

Voetballers in de gemeente Den Haag moeten voorlopig kunstgrasvelden met rubbergranulaat mijden. De Haagse raadsfracties van D'66, GroenLinks en de Haagse Stadspartij pleiten hiervoor.

bron: Fieldmanager

 

Per 1 maart strengere normen voor rubbergranulaat in kunstgras

Er gelden per 1 maart 2017 nieuwe normen voor de gehalten Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAKs) in rubbergranulaat voor kunstgrasvelden.
bron: Fieldmanager

 

ZEMBLA - Gevaarlijk spel - het vervolg

Meteen na de Zembla-uitzending over de mogelijke gezondheidsrisico's van het sporten op kunstgras met rubberkorrels, oktober vorig jaar, geeft minister Schippers het RIVM opdracht onderzoek te doen. Er is haast bij, want de maatschappelijke onrust is groot: vóór de kerst moet het onderzoek klaar zijn. Ouders van voetballende kinderen maken zich grote zorgen.
bron: ZEMBLA


Eunomia onderzoekt voor de FIFA - Hoe groen is kunstgras?

Milieuconsultant Eunomia is door de FIFA aangesteld om de milieu-effecten van haar voetbal kunstgrasmatten te onderzoeken en aanbevelingen te doen voor wat betrfet duurzaamheid voor de toekomst.
bron: Eunomia
 

Dreigende afkeuring kunstgrasvelden FC Binnenmaas

Twee huidige kunstgrasvelden van FC Binnenmaas zijn er zo slecht aan toe, dat er een gegronde kans is dat de KNVB ze afkeurt.
bron: Fieldmanager

 

Kunnen we veilig voetballen?

Diverse voetbalclubs willen niet meer dat er op kunstgras gespeeld wordt. Oorzaak: nieuws over van oude autobanden gemaakte rubber korrels (rubbergranulaat), die tussen de grassprieten zitten.
bron: PZC

 

ZEMBLA - Gevaarlijk spel

ZEMBLA onderzoekt: zijn we goed en eerlijk geïnformeerd over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden met rubberkorrels?
bron: ZEMBLA

Honderden voetbalclubs ongerust over kunstgras

bron: NOS.nl

Zit er een giftig addertje onder het kunstgras?

Voetballen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat zou gevaarlijk kunnen zijn. Dat stellen vooraanstaande wetenschappers in de ZEMBLA-uitzending ‘Gevaarlijk Spel’.
bron: Joop.nl

 

Kun je ziek worden van sporten op kunstgrasvelden?

In Nederland liggen 2000 kunstgrasvoetbalvelden waarvan onduidelijk is of ze gezondheidsrisico's opleveren.
bron: Nos.nl

 

KNVB wil nieuw onderzoek naar gezondheidsrisico’s kunstgrasvelden

Wetenschappers: gezondheidsrisico's sporten op kunstgras niet goed onderzocht.
bron: Vara

 

KNVB bezorgd over rubberen korrels kunstgras

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) moet mogelijk extra onderzoek doen naar eventuele gezondheidsrisico's van rubberen korreltjes die verwerkt zijn in kunstgrasvelden. Dat zegt voetbalbond KNVB woensdag.
bron: Trouw

 

De effecten van kunstgras

Informatief programma over de voor- en nadelen van een kunstgrasveld bij amateurvoetbal.
bron: Tros Radar

 

Kunstgras is een geldkoe voor FIFA

Bij de wereldvoetbalbond wordt grof geld verdiend aan kunstgras. Als een leverancier van nepsprieten een veld wil aanleggen, moet het een certificaat kopen dat iets meer dan 200.000 euro kost.
bron: Metronieuws

 

Feyenoord pleit voor verbod op kunstgras

Feyenoord wil kunstgras in de eredivisie laten verbieden. De Rotterdamse club dient begin volgende maand tijdens de algemene vergadering betaald voetbal een voorstel over dit onderwerp in. „We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras”, zegt technisch directeur Martin van Geel woensdag in AD Sportwereld. „Het zou mooi zijn als de eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen.”
bron: telegraaf

 

Ajax leidt strijd tegen kunstgras: 'Dan maar een selectiespeler minder'

De Eredivisie heeft het gehad met het voetballen op kunstgras, zo blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. Ajax leidt de strijd tegen de neppe ondergrond, stelt de ochtendkrant. Als het aan de Amsterdammers ligt, wordt kunstgras per direct verboden.
bron: voetbalprimeur

 

'Kunstgras maakt competitie oneerlijk'

Kunstgras maakt onze nationale voetbalcompetitie oneerlijk. Dat vindt een meerderheid van de voetbalclubs uit de eredivisie, zo blijkt uit een maandag gepubliceerde enquête die AD Sportwereld heeft gehouden onder de trainers, aanvoerders en keepers uit de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal.
bron: Metronieuws

 

Ajax niet blij met kunstgrasvelden

'In de eredivisie moeten alle wedstrijden op gras, echt gras gespeeld worden,' zegt Marc Overmars.
bron: AT5

 

'Kunstgras is voor koeien zonder tanden'

Een ruime meerderheid van de voetbalclubs uit de Eredivisie vindt dat kunstgras die competitie oneerlijk maakt.
bron: ad 

 

Buitenland haalt neus op voor kunstgras

Fred Rutten baalde afgelopen zondag na ADO - Feyenoord flink van de kunstgrasmat in Den Haag. Het tempo fatsoenlijk opschroeven was niet mogelijk, vond de trainer van Feyenoord. De discussie over nepsprieten laait meteen weer op.
bron: ad 

 

'Buitenlanders niet naar Eredivisie door kunstgras'

Met de verkoop van Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Graziano Pellè kwam er geld vrij bij Feyenoord. Toch wist de Rotterdamse club niet alle spelers binnen te halen die ze op het oog hadden.
bron: ad

 

Kunstgrasvelden niet in trek bij aanvoerders Eredivisie

De Eredivisie-clubs met kunstgrasvelden zijn niet in trek bij de Eredivisie-spelers. Dat blijkt uit een onderzoek van spelersvakbond VVCS, waarin de clubs met kunstgrasvelden als slechtste uit de test komen.
bron: voetbal international

 

'Belang Nederlands voetbal niet gediend met kunstgras'

De clubs met kunstgrasvelden zijn niet in trek bij de spelers uit de Eredivisie. Dat blijkt uit een onderzoek van spelersvakbond VVCS.
bron: voetbal international

 

'Kunstgras kankerverwekkend'

Amy Griffin, voetbalcoach aan de Universiteit van Washington, wierp vorige week in Amerika de vraag op of kunstgras wel zo veilig is als gedacht. Ze kende diverse gevallen van vrouwelijke keepers die leden aan kanker.
bron: Telegraaf

 

Huntelaar haat kunstgras: 'Echt bizar'

Klaas-Jan Huntelaar lijkt een terugkeer naar Nederland (voorlopig) uit zijn hoofd te zetten. De aanvaller maakte er nooit een geheim van dat hij graag nog eens voor Ajax speelt, maar een snelle ontwikkeling in Nederland kan hij maar niet begrijpen: kunstgras.
bron: ajaxshowtime.com

 

Belangenbond wil fonds tegen komst meer kunstgrasvelden

Een bijzonder initiatief. ProProf denkt aan het oprichten van een weerstandsfonds om de komst van nog meer kunstgrasvelden in het betaald voetbal tegen te gaan.
bron: elfvoetbal

 

Onderzoek toont aan dat aantal blessures toeneemt door kunstgras

Volgens een nieuw Canadees onderzoek naar blessures in verband met natuurlijk gras tegenover kunstgras, denkt 94% van de spelers uit de Major League Soccer (MLS), de Amerikaanse tegenhanger van de Eredivisie, dat er een hoger risico is op blessures door het spelen op kunstgras.
bron: Fieldmanager

 

Kazim over kunstgras: 'Alsof ik op blote voeten over beton ren'

Colin Kazim-Richards wordt in de Nederlandse competitie voor de eerste keer geconfronteerd met het fenomeen kunstgras. Zijn trainer Fred Rutten noemt dat speelveld cynisch altijd K-gras, verwijzend naar een scheldwoord met drie letters.
bron: fr12.nl

 

Hoogendijk maakt zich sterk tegen kunstgras

Anouk Hoogendijk spreekt zich vrijdag in Trouw uit tegen kunstgras in het voetbal. Dat doet de speelster van Ajax naar aanleiding van een protest dat is uitgebroken onder voetbalsters van over de hele wereld, vanwege de beslissing van de Fifa om het aankomende WK voetbal voor vrouwen op kunstgras te laten spelen.
bron: ajaxshowtime.com

 

Cocu stellig: "Zolang ik hier zit, gaat er absoluut geen kunstgras komen"

Philip Cocu sprak na afloop van het gewonnen duel met Excelsior opnieuw zijn ongenoegen uit over de grasmat van het Philips Stadion. De oefenmeester ziet veel spelers uitglijden, ondanks dat de club een nieuwe grasmat heeft gelegd voor het nieuwe seizoen. Kunstgras is uitgesloten volgens de trainer.
bron: soccernews.nl