Graszaadcoatings

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van graszaadcoatings. Reden is dat een extra coating het graszaad een extra groeistimulans kan geven, zeker daar waar de groeiomstandigheden niet altijd optimaal zijn.

De laatste jaren is er grote vooruitgang geboekt op het gebeid van de coatings. Gromax is een coating welke gebaseerd is op de bekende cytokinine’s. De nieuwste ProNitro graszaadcoating, is een coating welke gebaseerd is op stikstof. Stikstof welke het zaad direct na de kieming snel laat doorgroeien.

ProNitro®

De coating ProNitro is als een pil rond het zaad gelegd. In deze coating bevindt zich stikstof welke gecontroleerd vrijkomt ProNitro zorgt voor een graszode met een snellere start en een betere beginontwikkeling. Het resultaat is een sterkere grasplant met een hogere opbrengstpotentie.

GroMax

GroMax is een innovatieve groeiversneller geformuleerd op basis van de hormonale werking van zeewierextract met cytokinine, extra enzymen en biostimulatoren. Daarnaast bevat de coating enige groeisupplementen om de groei nog verder te bevorderen. Het plantenhormoon cytokinine stimuleert het kiemproces.