Zaaien voor een groene toekomst

Landbouw en landschappen worden zwaar blootgesteld aan klimaatveranderingen, omdat klimatologische omstandigheden een directe impact hebben op landbouwactiviteiten en groene gebieden. Al meer dan 30 jaar heeft DLF door middel van veredeling en productontwikkeling de grassoorten geoptimaliseerd voor lokale klimatologische en omgevingsomstandigheden.

Door de weerbaarheid te vergroten voor veranderende factoren zoals ziektedruk, ernstige droogte en overstromingen, is DLF erin geslaagd aan de eisen voor toekomstige productie te voldoen. Door middel van toegewijde plantenveredeling leveren onze veredelaars oplossingen voor een duurzamer landgebruik.

Continue verbeteringen van hoogwaardige grassoorten, klavers en luzerne helpen de opbrengst van onze klanten verhogen, hun input te verminderen en het beheer van de akkers te vereenvoudigen. Dit zijn duurzame oplossingen.

Lees hier meer over onze projecten:


Verbeterde melkproductie


      

     

Eiwit van eigen land kan
uw Co2-impact verminderen


       

 

Droogtetolerantie door de lange wortelss


                                                                                     

 

Zie onze "Veelgestelde vragen" hieronder voor een korte handleiding over de manieren waarop onderzoek en ontwikkeling van DLF bijdragen aan een groene toekomst.

Waarom is gras een duurzaam gewas?
Hoeveel CO2 neemt gras op?
Hoe kunnen gras en vlinderbloemigen de co2 uitstoot verminderen?
Wat zijn de milieuvoordelen van gras?
Wat zijn de voordelen met betrekking tot biodiversiteit?
Wat zijn de milieuvoordelen van bio-geraffineerde eiwitten uit gras, klaver en luzerne?

 

De duurzaamheid van gras is voor ons niet voldoende. We dragen zelf ook graag ons steentje bij aan het verbeteren van de wereld.

Bent u benieuwd wat wij als DLF BV doen aan duurzaamheid?
Neemt u dan hier een kijkje.