Kies 4turf® - het meest robuuste gras

4turf® is ontwikkeld om groenprofessionals te helpen een groene, sterke en veerkrachtige grasmat te laten groeien, zelfs onder stressvolle omstandigheden. Dit is echt iets bijzonders. 4turf® is een nieuwe generatie tetraploïde Engels raaigrasrassen die een breed scala aan voordelen bieden. Zo is 4turf® snel vestigend, zelfs bij een bodemtemperatuur van slechts 4°C, en zeer tolerant voor uitdagingen zoals droogte, kou en ziekten. 4turf® zijn veerkrachtige grasrassen die de prestaties van de grasmat verbeteren en het onderhoud makkelijker en goedkoper maken.

Groen tijdens droogte

Eén van de eigenschappen van 4turf® is de verbeterde wortelarchitectuur. De grote wortelmassa stelt het gras in staat water te vinden in diepere bodemlagen, daar waar normale grasrassen niet diep genoeg wortelen. De grotere wortelmassa maakt 4turf® meer droogtetolerant in vergelijking met traditioneel diploïde Engels raaigras. Dit is uitgebreid bewezen tijdens droogteproeven op verschillende Europese locaties én in onze RadiMax wortelscreeningsfaciliteit. 4turf® stelt je in staat je beregeningskosten te verlagen en een duurzame keuze te maken.

Sterke vestiging

Onze 4turf®-rassen staan bekend om hun grotere zaden met meer energiereserves in vergelijking met traditionele Engels raaigrassen. Dit versnelt de kieming, zelfs bij bodemtemperaturen tot 4°C.

Deze snelle en sterke vestiging van de grasmat maakt het mogelijk om een grasmat in of door te zaaien in de meest moeilijke periode van het jaar. De snelle kieming zorgt ervoor dat het veld snel gesloten is, waardoor onkruid geen kans krijgt zich te vestigen.

De beste bescherming tegen ziektes

Grasziekten zijn de nachtmerrie van elke groenprofessional. Hoewel je ziektes nooit volledig kunt uitbannen, sta je met 4turf® sterker dan ooit als het gaat om het verminderen van het risico op ziektes en ernstige schade als gevolg daarvan.

De verbeterde energiereserves helpen 4turf®-grassen bij het weerstaan van een scala aan stressvolle omstandigheden, waaronder ziekten. 4turf® biedt dan ook een zeer goede tolerantie tegen ziekten zoals rooddraad en brown patch.

Perfecte kleur

Met 4turf® ziet je sportveld, gazon of park er beter uit dan ooit. 4turf® heeft namelijk een diepgroene glimmende kleur, groener dan traditionele grassoorten. De verbeterde stresstolerantie en effectieve onkruidonderdrukking zorgen ervoor dat je grasmat het hele jaar door mooi groen blijft.

4turf - het meest robuuste gras | DLF

De voordelen van 4turf® op een rij:

  • Duurzame keuze: verbeterde droogtetolerantie; gras is beter bestand tegen periodes van droogte én heeft minder irrigatie nodig. Verbeterde opname van meststoffen, waardoor totale gift omlaag kan

  • Sterke vestiging en snel herstellend vermogen

  • Superieure prestaties in koude omstandigheden

  • Uitstekende ziekteresistentie

  • Goede betredingstolerantie

  • Mooie, diepgroene kleur