4turf®

4turf® is een nieuwe generatie tetraploïde Engels raaigras, ontwikkeld voor een snellere vestiging, sterkere en diepere beworteling en een hogere stresstolerantie dan diploïde Engels raaigras. 4turf® is beter bestand tegen uitdagende omstandigheden, zoals droogte, kou, ziekte en betreding.

Droogtetolerant
Door de uitzonderlijke diepe wortelstructuur slaat 4turf® op een natuurlijke manier water op. Dit garandeert het hele jaar een groene grasmat. Hierdoor hoeft u het gras minder vaak te beregenen.


 
Sterkere vestiging
4turf® zaden zijn groter dan de bekende diploïde zaden omdat ze meer energiereserves bevatten. Die zorgen weer voor een snellere vestiging en een gezondere plant-ontwikkeling. 4turf® heeft al bij 4oC een betere kieming in vergelijking met diploïde grassen. Dit zorgt voor een hoger kiempercentage in het vroege voorjaar en late najaar.

Uitstekende ziektetolerantie en winterprestaties
Tijdens het najaar en de winter wordt 4turf® minder snel aangetast door ziekten. 4turf® bevat immers meer energiereserves, dit zorgt voor een groenere grasmat tijdens de moeilijkste periode van het jaar.

Perfecte kleur
4turf® heeft een diepgroene glimmende kleur, groener dan traditionele grassoorten. De verbeterde stresstolerantie van 4turf® zorgt ervoor dat het gras sneller groen wordt en langer groen blijft dan diploïde Engels raaigras.

De voordelen van 4turf® op een rij:

  • Duurzame keuze: verbeterde droogtetolerantie; gras is beter bestand tegen periodes van droogte én heeft minder irrigatie nodig. Verbeterde opname van meststoffen, waardoor totale gift omlaag kan

  • Sterke vestiging en snel herstellend vermogen

  • Superieure prestaties in koude omstandigheden

  • Uitstekende ziekteresistentie

  • Goede betredingstolerantie

  • Mooie, diepgroene kleur