Microclover®

Een donkergroene en dichtbegroeide grasmat zelfs in periodes van droogte, die tegelijkertijd stikstof én bestrijdingsmiddelen bespaart. Dat is mogelijk met Microclover®, een kleinbladig klaverras dat door DLF is ontwikkeld. 

Besparing van stikstof en bestrijdingsmiddelen
Microclover® kan aan elk gazonmengsel worden toegevoegd. Het groeit perfect tussen het gras, waar het stikstof uit de lucht afgeeft aan het gazon. Microclover® zorgt voor een continue aanvoer van stikstof, zonder een overschot in de bodem te veroorzaken. Er is daardoor ook geen sprake van stikstofuitspoeling naar grond- of oppervlaktewater. 
Microclover® zorgt voor een stikstofbesparing tot180 kilo per hectare.

Grasvelden met Microclover® hebben minder bestrijdingsmiddelen nodig. Onkruid krijgt geen kans om zich te vestigen omdat Microclover® een snelgroeiend gewas is dat voor een dichtbegroeide, dichte en stevige grasmat zorgt. De uitsparing van stikstof en bestrijdingsmiddelen zijn zowel een milieuvoordeel als een financieel voordeel omdat de onderhoudskosten omlaag gaan.

DLF proefveld Microclover®

Zuinig met water
Microclover® hoeft minder vaak beregend te worden. Het gewas heeft beschikking over grondwater dieper in de bodem door zijn diepe beworteling. De hoge mate van droogtetolerantie is ook een voordeel in tijdens voorjaars- en vroege zomerdroogte. Zelfs tijdens deze langere periodes zonder neerslag zorgt Microclover® voor een groen gazon.

 

 

Bekijk hier onze Microclover®

De voordelen van Microclover® op een rij:

  • Stikstofbesparing: microclover® voedt stikstof aan het gras en bespaart hiermee 180 kg stikstof per hectare.
  • Vermindering onkruidbestrijdingsmiddelen: onkruid heeft geen kans zich te vestigen en de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen kan omlaag.
  • Zuinig met water: microclover® hoeft minder vaak beregend te worden én is bestand tegen langere periodes van droogte.
  • Lage onderhoudskosten: besparing stikstof, bestrijdingsmiddelen en water zijn ook een financiële besparing. 
  • Altijd een groen gazon: in het voorjaar is microclover eerder groen en later in het jaar blijft het langer groen dan gras. Ook tijdens van droogte blijft microclover® groen.