ProNitro®

De perfecte graszaadcoating. Een stevig ontbijt voor een supersnelle groeistart

Het ontwikkelen van meststofcoatingen is ook een specialiteit van DLF. In de nieuwste coating ProNitro hebben we elk graszaad een stevige startgift meegegeven. De garantie voor een supersnelle start.

Het coatingslaagje ProNitro bevat het element stikstof welke een graskiemplant hard nodig heeft voor een goede groeistart. De wortels van de kiemplant hoeven niet, zoals bij breedwerpige bemesting het geval is, op zoek te gaan naar voedingsstoffen. Bij ProNitro komt de stikstof direct bij de kiemplant vrij. Deze bemesting geeft de plant een ‘voedingsboost’. Daardoor is de beginontwikkeling veel beter, ontwikkelt het gewas zich uniformer en is de benutting van de stikstof efficiënter. Het resultaat? Meer graszaden komen daadwerkelijk tot ontwikkeling. Door de snellere ontwikkeling van de kiemplanten tot een goede dichte graszode beconcurreren ze de kiemplanten van onkruidzaden heftig. Onkruid krijgt dus eigenlijk geen kans bij gebruik van ProNitro graszaad.
Immers door het toevoegen van stikstof direct aan het zaad is de werking 4x efficiënter dan breedwerpig zaaien. De stikstof voedt het zaad en niet het onkruid. Dit verklaart het extra effect in de praktijk.

ProNitro

Met ProNitro voedingscoating hebben we een mix toegevoegd van snel en langzamer vrijkomend stikstof. Het eindproduct bevat 10% stikstof (10 kg N per 100 kg ProNitro graszaad).

Meerdere proeven hebben reeds overduidelijk aangetoond:

  • ProNitro graszaad levert:
  • Beter zaad-bodemcontact, daardoor betere kieming
  • Minder onkruiden bij herinzaai van het grasveld
  • Dichtere zode bij doorzaaien: in proeven tot meer dan 30% meer planten
  • Bespaart tijd en geld daar gelijk met het zaaien de eerste bemesting wordt meegegeven
  • Efficiënt gebruik van stikstof met minimale uitspoeling
  • Minder stressgevoelige planten

 

Beschikbaar in de mengsels: