ProNitro®

Stikstof zaadcoating: Snellere vestiging en meer wortelmassa

Snellere vestiging en meer wortelmassa
ProNitro® maakt traditionele bemesting tijdens de inzaai overbodig. De nieuwe ProNitro® coating bevat stikstof en DLF hydroactieve watermanagement technologie die direct op het zaad is aangebracht. Voor een betere opname van nutriënten en water door het kiemplantje. Hierdoor kunt u zaaien en bemesten in één werkgang. Niet de omliggende planten, maar de jonge grasplantjes benutten het volledige voordeel van de stikstof. De wortels en scheuten ontwikkelen zich sneller tot sterke planten. Vooral bij het doorzaaien in een sterke bestaande grasmat is dit van groot belang.

Nu met DLF hydroactieve watermanagement technologie

De vernieuwde ProNitro® coating bevat een uitvloeier die de waterspanning verlaagt en zorgt voor een betere verdeling en penetratie van het vocht tijdens de kieming. Het resultaat: minder waterinput tijdens de kieming en gezondere jonge plantjes.


ProNitro® staat in alle situaties garant voor een snellere vestiging en resulteert in 34% meer planten en 30% meer wortelmassa. Dit draagt bij aan een gezondere grasmat en minder onkruiden. ProNitro® is te gebruiken voor alle soorten graszaadmengsels. Voetbalvelden gezaaid met ProNitro® gecoat graszaad zijn sneller bespeelbaar en zodentelers hebben minder last van straatgras en kunnen hun product sneller snijden.

Een unieke zaadbehandeling
De ProNitro® coating bevat onder andere een mix van snel en langzaam vrijkomende stikstof. Het eindproduct bevat 10% stikstof (10 kg N per 100 kg ProNitro® graszaad). De coating van stikstof op het zaad maakt de werking maar liefst 4x efficiënter dan breedwerpig zaaien.

Meerdere proeven hebben reeds overduidelijk aangetoond, dat met ProNitro gecoat graszaad:

  • Beter zaad-bodemcontact is, daardoor betere kieming
  • Minder onkruiden bij herinzaai van het grasveld
  • Dichtere zode bij doorzaaien: in proeven tot meer dan 34% meer planten
  • Bespaart tijd en geld daar gelijk met het zaaien de eerste bemesting wordt meegegeven
  • Efficiënt gebruik van stikstof met minimale uitspoeling
  • Minder stressgevoelige planten

 

Beschikbaar in de mengsels: