Een hogere melkproductie met DLF Fiber Energy

Een deel van de energie die in gras opgeslagen zit is niet direct beschikbaar en zit beschermd in de vezels van de celwanden. In ons veredelingsprogramma hebben wij rassen geselecteerd met een verbeterde verteerbaarheid van de celwanden, waardoor er meer energie uit het gras vrijkomt.

Een verbeterde celwandverteerbaarheid zorgt voor een hogere opname en betere benutting van energie uit gras. Met als uiteindelijk resultaat: een hogere melkproductie jouw koeien! Wanneer de celwandverteerbaarheid 1% verbetert zorgt dit namelijk al voor een 1/4 liter meer melk per koe per dag.

Grassen met een betere celwandverteerbaarheid zorgen voor een hogere melkproductie.

Onze mengsels met DLF Fiber Energy rassen hebben 2-4% verbeterde celwandverteerbaarheid, wat gelijkstaat aan 1/2 tot 1 liter meer melk per koe per dag bij een gelijke ruwvoerproductie. Op een bedrijf met 100 koeien met 315 lactatiedagen per jaar zorgt dat voor een meeropbrengst van meer dan 30.000 liter melk! Tegelijkertijd leidt de verbeterde verteerbaarheid er ook toe dat koeien bij de verwerking van het gras minder methaan uitstoten.

Grasmengsels met een verbeterde celwandverteerbaarheid zijn perfect voor intensieve boeren die de voerefficiëntie op hun bedrijf verder willen verbeteren en de melkopbrengst willen maximaliseren. Benieuwd naar de ervaring van andere veehouders met DLF Fiber Energy? Lees "Boer aan het woord: "Wij willen massa met een stengeltje."

De rassen die het hoogst scoren op het gebied van celwandverteerbaarheid zijn direct te herkennen aan het DLF Fiber Energy logo. De MelkMax grasmengsels bevatten alleen de best verteerbare rassen en staan daarom garant voor meer melk met een lagere milieuimpact!