DLF Fiber Energy

Een verhoogde efficiëntie en ruwvoeropname is van grote invloed op de winstgevendheid van je bedrijf. Het doel is om zoveel mogelijk drogestof in de pens van de koe te krijgen, maar de natuur zit anders in elkaar. Veel energie die in gras opgeslagen zit is niet direct beschikbaar en zit beschermd in de vezels van de celwanden. Het DLF veredelingsprogramma verbeterde de verteerbaarheid van de celwanden, waardoor de energie van het gras sneller vrijkomt.

Grassen met een hogere celwandverteerbaarheid zorgen voor een hogere melkopbrengst.

DLF Fiber Energy grassen hebben beter verteerbare celwanden dan normaal gras. Dit verhoogt de opname en benutting van energie uit gras. Met als uiteindelijk resultaat: een hogere melkproductie van jouw koeien! Tegelijkertijd leidt de verbeterde verteerbaarheid er ook toe dat koeien bij de verwerking van het gras minder methaan uitstoten.

De rassen die het hoogst scoren op het gebied van plantverteerbaarheid zijn direct te herkennen aan het DLF Fiber Energy logo. De MelkMax grasmengsels bevatten alleen de best verteerbare rassen en staan daarom garant voor meer melk met een lagere milieuimpact!