e
Published
2 .apr.2019

Supergras zorgt voor een betere benutting

Bij de keuze voor graszaad let je op een goede opbrengst, standvastigheid en roestresistentie. Nu kunt u echter ook kiezen voor een unieke pensveilige voederwaarde die gebaseerd is op een betere verteerbaarheid, oftewel DLF Fiber Energy.

Beter verteerbaar gras zorgt voor een hogere opname en een betere benutting. Het resultaat daarvan is meer melk in de tank. Er kan ook geld bespaard worden op de aankoop van voer en concentraten.

Er zijn verschillende factoren die de verteerbaarheid van gras bepalen, zoals het maaimoment, de weersomstandigheden en de bemesting. Naast deze factoren is er ook een genetisch verschil in verteerbaarheid tussen rassen. Dat blijkt uit onderzoek van rassen onder dezelfde omstandigheden. Over alle sneden heen worden bij verschillende rassen verschillen in verteerbaarheid gemeten.

Supergras rassen

DLF Fiber Energy zijn superrassen met een verbeterde celwandverteerbaarheid. Het zorgt voor een hogere voederwaarde van elke hap gras die de koe in gaat. Dit verhoogt de maximale opname en geeft meer energie uit dezelfde kilo’s gras. Energie uit celwanden komen langzaam beschikbaar en zijn wel zo veilig.

Met DLF Fiber Energy-gras ben je verzekerd van:

  • Hogere opname
  • Optimale energie-structuurverhouding voor een gezonde koe
  • Betere benutting van het eigen ruwvoer
  • Meer melk
  • Minder kosten