Grasland inzaaien 

Het inzaaien van een mengsel op basis van Engels raaigras blijft op de meeste gronden de beste keus. Daarnaast spelen soorten als festuloliums en timothee een prominente rol. De festulolium is de laatste jaren aan een opmars bezig. Voordelen van festulolium zijn een hoge opbrengst, diepere beworteling en daardoor een betere fosfaatefficiëntie. Ook kropaar en rietzwenkgras zijn in een aantal gevallen interessant.

Kies bij inzaai rassen van de Nederlandse Rassenlijst met een goede standvastigheid, kroonroestresistentie en opbrengst. Tetraploïde rassen van Engels raaigras zijn vaak wat smakelijker maar hebben daarnaast een wat lager droge stof gehalte. Ook groeien ze enigszins erecter en geven daardoor een iets mindere zodevorming.

Grasland APK (Gratis App)

Wist je dat het goed beheren van je grasland je een enorm verschil in opbrengst kan opleveren? Het hele jaar door kun je stappen ondernemen om je opbrengst hoog te houden en je kosten laag. Van zaaien tot onderhoud, van beweiden tot maaien al jouw keuzes hebben invloed op de opbrengst. Door het juiste ras, soort of mengsel te kiezen, en dit goed te beheren vergroot je winstgevendheid van jouw bedrijf. Kortom: het optimaliseren van de grasteelt loont!

Wij helpen jou graag om je grasopbrengst te verhogen. Onze experts beschikken over de juiste kennis om specifieke aanbevelingen te doen voor jouw veehouderij. Daarnaast hebben wij ook de gratis Grasland APK app ontwikkeld, hiermee kun je op elk moment van de dag op een simpele en snelle manier je grasland beoordelen. De Grasland APK geeft je meteen concrete tips om de opbrengst en kwaliteit van je grasland te verbeteren. 

Download de App in de AppStore Download de App via Google Play