Veredeling

DLF heeft een toonaangevend R&D-programma, waarmee we duurzame en toekomstbestendige rassen voor onze klanten ontwikkelen.

Binnen ons veredelingsprogramma ontwikkelen wij nieuwe rassen en verbeteren bestaande rassen. Hiervoor maken wij gebruik van de nieuwste technieken zoals genetische selectie, de RadiMax wortelscreeningsfaciliteit, drones en precisieveredeling. Wist je dat het 15 tot 17 jaar duurt om een nieuw ras te ontwikkelen?

Onze innovaties zijn klantgedreven, dit betekent dat wij bij de ontwikkeling en verbetering van onze rassen altijd onze eindgebruiker in gedachte hebben. Zo creëren we voor veehouders grassen met een verbeterde voederkwaliteit, bijvoorbeeld door een hogere een verteerbaarheid, en hogere eiwitgehaltes. We ontwikkelen sport- en recreatiegrassen die steeds beter bestand zijn tegen ziektes, hoge zoutgehaltes, en intensief gebruik. Tegelijkertijd werken wij aan de verduurzaming van onze rassen, zo selecteren wij op droogtetolerantie, ziekteresistentie en efficiënt stikstofgebruik. Dit zorgt ervoor dat onze klant altijd de keuze heeft uit de beste toekomstbestendige rassen.