4turf® - de sterspeler in een heerlijke zomer vol Europees voetbal

Het is bijna zover: Een zomer met Europese voetbal. Het is ook de zomer van 4turf®, een onmisbaar component in de grasmengsels dat gebruikt wordt in de meeste stadions die deelnemen aan het komende EK. Je kan niet om 4turf® heen: het is de weelderige, groene kleur dat op elke TV-scherm bij jou in de buurt te zien zal zijn.

Een zomer vol Europees topvoetbal staat voor de deur. Voetbalfans over het hele continent kijken uit naar een maand van doelpunten en actie tegen een achtergrond van uitbundig groen gras. Op het moment dat fans hun televisie aanzetten, verwachten zij dat Europa’s beste spelers topprestaties zullen leveren met prachtig groen gras onder hun voeten. Fans en spelers willen perfecte voetbalvelden: gezond, dichtbegroeid en egaal groen. Hoe groener, hoe beter.

Europa’s top fieldmanagers weten dit ook. Vanaf dit moment tot het moment dat de scheidsrechter fluit voor het einde van de laatste wedstrijd, zullen de fieldmanagers maar aan één ding denken: hoe zorg ik voor de perfecte ervaring van superieure speelbaarheid en een onovertreffelijke kleur van het gras? Ze zijn zich ervan bewust dat de ogen van 400 miljoen voetbalfans op hen gericht zijn, vanaf televisies, mobiele telefoons en enorme schermen in ontelbare sports bars in Europa.

Hoewel fieldmanagers gewend zijn aan de uitdaging om gezond, dichtbegroeid en egaal groen gras te groeien, is de druk groter wanneer een heel continent toekijkt. In Amsterdam, St. Petersburg, Kopenhagen, Sevilla en in alle andere stadions, zijn fieldmanagers al maandenlang bezig met de voorbereidingen. Ze weten dat er situaties zijn geweest tijdens WK-finales in het verleden waarbij officials hebben gevraagd om het gras in een stadion te vervangen, simpelweg om het er beter uit te laten zien op televisie.

De meeste Europese wedstrijden worden gespeeld op 4turf®

Dé manier om die perfecte groene kleur te krijgen is door het juiste gras te kiezen. De meeste stadions die deelnemen aan het EK, hebben voetbalvelden die zijn ingezaaid of doorgezaaid met mengsels die 4turf® (tetraploid Engels raaigras) van DLF bevatten. Hier is een goede reden voor. Op veel van Europa’s aanbevelingslijsten presteren 4turf®-rassen het hoogst wanneer het gaat om ziektetolerantie. De hoge ziektetolerantie van 4turf®-rassen en hun vermogen om snel bepaalde ziektes uit te groeien zijn twee van de redenen waarom deze rassen zo’n aantrekkelijke egale groen kleur behouden.

Onze grasveredelaars hebben engels raaigrasrassen ontwikkeld speciaal voor sportvelden. Hun eigenschappen – kleur, hoge ziektetolerantie, stress tolerantie en snelle vestiging – maken deze rassen het ideale component voor mengsels die bestemd zijn voor Europa’s beste voetbalvelden. 4turf®-rassen zijn onmisbaar om het beeld te krijgen dat fans op televisie willen zien.

Een briljant groene kleur voor het hele continent

Bij DLF testen we onze rassen op verschillende locaties in heel Europa. Met als resultaat dat 4turf® een groot geografisch aanpassingsvermogen heeft en hoog scoort op kleur in alle stadions en op alle officiële lijsten. 4turf®-rassen presteren goed in het hele continent van Baku in het oosten, tot Amsterdam en Kopenhagen in het westen, van St. Petersburg in het noorden en Budapest in het zuiden. Overal waar groen gras een prioriteit is.

Betere brown-patch tolerantie

4turf® presteert uitstekend tegen brown-patch, een schimmelziekte die de aantrekkelijkheid van een topstadion zou verminderen. Nieuwe resultaten van een brown-patch tolerantietest met diploide en tetraploide Engels raaigrassen geënt met een Europese schimmelstam, laat zien dat tetraploide grassen significant meer tolerant zijn ten opzichte van brown patch dan diploide grassen. De test vond plaats in een geavanceerd lab geleid door mensen met jarenlange ervaring in de enting met de rhizoctoniaschimmel. Hun resultaten bevestigen dat tetraploide rassen over het algemeen zeer ziektetolerant zijn.

Voor iedereen die baat heeft bij de groenheid van een voetbalveld – spelers, voetbalfans, televisiecrews en grasmeesters -4turf® is het stresstolerante, snel vestigende en onmisbare component van voetbalveldmengsels voor snel herstel en een seizoenlange speelbaarheid. Het is de kleur van onze langverwachte voetbalzomer.

Klik hier om meer te weten te komen over 4turf® of om contact op te nemen met jouw lokale accountmanager.