e
Published
3 .mrt.2016

Bereid uw gras nu voor op een seizoen met top-opbrengst

Boeren die dit jaar goede opbrengsten van de voedergewassen verwachten, moeten nu al beginnen met de voorbereiding. Als een strenge winter uw planten heeft beschadigd, is een vroege diagnose van vitaal belang. Zodra de temperatuur boven 4 ° tot 6 ° C komt beginnen grasplanten te groeien en is het tijd om op handen en knieën uw graszode een pre-seizoen check te geven.

Kijk eerst naar de wortels en naar tekenen van nieuw leven in de vorm van verse witte wortels. Al snel daarna zou je in staat moeten zijn om enkele groene scheuten boven de grond te zien - het eerste vroege begin van de groei.

Maar harde vorst en afwisselende periodes van vorst en dooi kan het tegenhouden. Als de winter te veel grasplanten vernietigd heeft, zal dat de vitale vroege groei verminderen. Het risico is groter bij oudere grasvelden, in gebieden met een overmaat aan stikstof en op gebieden die in het najaar te kort werden gemaaid.

 

Heb je genoeg levende planten?

De manier om uw grasland te beoordelen, is het aantal levende planten te tellen. Neem een vierkante meter langs de lijn van de graszaadrij en tel het aantal gras- of klaverplanten. Controleer ook op kale plekken - negeer iedere kale plek groter dan een voetafdruk.

Fields voor het snijden: Je moet 15 tot 25 levende planten
Velden voor beweiding: Je moet 30 tot 40 levende planten

De oplossing voor een te laag plantaantal of kale plekken is doorzaaien of een geheel nieuw grasland inzaaien.

 

Nieuw grasland

Als u besluit om het grasland om te ploegen en een nieuw grasland in te zaaien, zorgt u dan wel voor om het beste mengels te kiezen.

Meer informatie over onze ForageMax® mengsels.

 

Doorzaaien

Doorzaaien is vaak de beste manier om de winterschade te herstellen. En hoe eerder u begint, hoe beter.

Meer informatie over hier doorzaaien.