e
Published
3 .feb.2016

DLF gras voor 's werelds grootste golftoernooi

Phoenix Open is 's werelds grootste golftoernooi. 132 professionele golfers spelen de 72 holes van 4 tot en met 7 februari en de organisatoren verwachten 525.000 toeschouwers,wereldwijd gevolgd door miljoenen golfliefhebbers. De winnaar van het toernooi krijgt $ 1.170.000 van de in totaal 6.500.000 aan prijzengeld.

De golfexperts van TPC Scottsdale zijn tot voor kort bezig geweest met de voorbereiding van de 18 holes van het toernooi.

 

De renovatie en het doorzaaien van de banen is gebeurd met diverse producten uit het Seed Research of Oregon (SRO) assortiment. Greens zijn doorgezaaid met Struisgras gemengd met een ruw Beemdgras. Fairways en Roughs werden doorgezaaid met een mengsel van gewoon Roodzwenkgras en Engels raaigras, dat zorgt voor een uitstekend  speelveld tijdens Scottsdales koude, bewolkte en late winterse omstandigheden. Extra gewoon Roodzwenkgras werd toegevoegd aan de Tees van  de beroemde 16e hole (foto), waar zware schaduw een probleem is. Kijk ook uit naar de interessante terpen in de grote bunker voor de 18e hole, beplant met een mengsel van traditioneel Fijn Roodzwenkgras voor het contrast en zicht.

 

DLF biedt de gebruikte mengsels voor de beroemde golfbaan gevestigd in Scottsdale, Arizona. Dit gebeurt via DLF Pickseed, DLF Group vermarkt graszaad voor golfbanen door middel van het merk Seed Research of Oregon (SRO) dat bekend is voor excellentie in recreatiegrasrassen voor de meest veeleisende klanten. SRO is al meer dan 15 jaar de trotse leverancier voor "De Grootste Show op recreatiegras", namelijk het TPC-Scottsdale.